ОСНОВНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ В МАЙБУТНЬОМУ ТА ЯК ЇМ ВІДПОВІДАТИ

izobrazhenie_viber_2020-12-07_16-04-26

10 грудня 2020 року для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Міжнародні економічні відносини» було проведено онлайн-зустріч з Олексієм Шаповаловим, генеральним директором «Ретал Дніпро».

Модераторами онлайн-зустрічі виступили к.е.н. Антон Гриценко та к.е.н., доцент Ірина Малюта.

Компанія «Ретал Дніпро» є лідером на ринку України з виробництва ПЕТ-упаковки, має контрагентів в різних країнах світу, і навіть в сучасних непростих умовах успішно розвивається. Тому, безумовно, онлайн-лекція Олексія Шаповалова на тему «Основні тренди розвитку бізнесу в майбутньому та як їм відповідати» стала актуальною та корисною для більше ніж 50 здобувачів вищої освіти, які були присутні на конференції.

Спікер поділився своїм досвідом не лише стосовно фахових знань, необхідних для успішного керівника, а й звернув увагу на важливість soft-skills, таких як навики комунікації, вміння бути гнучким, критично та творчо мислити, бути відповідальним. Ці додаткові знання та вміння майбутніх економістів-міжнародників, поряд з фаховими, є передумовою їх успішного працевлаштування та кар’єрного росту.

Олексій Шаповалов проаналізував основні тренди розвитку бізнесу, пов’язані із діджиталізацією економіки та роботизацією виробництва, складнощі та переваги для роботи підприємства в умовах пандемії, навів корисні приклади з практики компанії по організації роботи співробітників в сучасних умовах, по мотивації працівників. Здобувачі вищої освіти наочно, з прикладів побачили, наскільки важливою є гнучкість, оперативність прийняття рішень в бізнесі, вміння постійно навчатися і оволодівати сучасними знаннями.

Здобувачі вищої освіти проявили зацікавленість та задавали значну кількість запитань спікеру протягом онлайн-зустрічі. Напевно, здобувачі візьмуть на озброєння фразу, яку нагадав усім Олексій, про те, що успішними стають не геніальні, а наполегливі.

Дякуємо Олексію Шаповалову за те, що відгукнувся на запрошення кафедри міжнародних економічних відносин, регіональних студій та туризму провести лекцію зі здобувачами, та сподіваємося на подальшу співпрацю!