В Університеті відкрив свої двері українсько-італійський центр

11 листопада 2021 року в Університеті митної справи та фінансів урочисто був відкритий українсько-італійський центр.

На відкритті центра були присутні: радник міського голови м. Дніпра пан Олег Тупиця, селищний голова смт. Петриківка пані Наталя Коваленко,  Почесний консул Федеративної Республіки Бразилія пан Олег Василенко, Почесний консул Казахстану пані Інна Медяник, представники турецької, грецької, палестинської делегації, директори центрів та видатні ресторатори м. Дніпра та гості із Італійської Республіки мер міста Розето-Валфолторе пані Лучіла Парісі разом із супругом паном Антоніо Джіаніні.

Ініціатором відкриття став Президент Асоціації кухарів південної Італії пан Паоло Брешіа, який у своєму привітальному слові вказав на необхідність зближення двох народів саме через культуру та гастрономічні можливості обох країн.

Директором центру було призначено відомого ресторатора, господаря гостерії ХАТА Подопригора та італійського ресторану GIANNIVINO пана Дмитра Подопригори.

На святі відкриття першого українсько-італійського центру був підписаний договір про побратимство між селищем міського типу Петриківка та м. Розето-Валфолторе, що стало першою цеглинкою у фундаменті тісних взаємовідносин та першою знаковою подією новоствореного центру.

Свої перші сертифікати про проходження практики отримали студенти Університету, які під час практики на півдні Італії підтвердили свої знання італійської мови та набули нових навичок як у спілкування так і в професійній діяльності.

Після закінчення офіційної частини, гості свята змоги скуштувати італійські продукти та обмінятися своїми враженнями щодо першого офіційного заходу єдиного в регіоні українсько-італійського центру.

Захід проходив із дотриманням карантинних норм, всі гості, що були присутні на святі мали підтверджуючий документ щодо вакцинації та/або ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години до заходу.