Участь у засіданні Дискусійного клубу Дніпропетровської обласної організації НСЖУ викладачів кафедри журналістики УМСФ

У черговому засіданні Дискусійного клубу Дніпропетровської обласної організація НСЖУ взяли участь професор кафедри журналістики УМСФ Валерій Дрешпак та асистент кафедри Ірина Авраменко. Дискусійний клуб, що об'єднує авторитетних, досвідчених журналістів Придніпров'я, цього разу звернув увагу на достатньо широку, але надважливу і значущу для медійної галузі тему "Журналістська освіта й актуальні запити регіонального ринку та проблема відсутності особистостей у журналістиці".

Мова йшла як про широкий контекст піднятої проблематики (відсутність політичних, правових, економічних, соціальних умов для розвитку якісної журналістики в Україні тощо), так і конкретні приклади підготовки, професійного зростання майбутніх журналістів.

Зокрема, Валерій Дрешпак розповів про сучасні стандарти вищої освіти у галузі журналістики й особливості освітньої програми Університету митної справи та фінансів "Журналістика, реклама та зв'язки з громадськістю". Як здійснюється практична підготовка студентів-журналістів, які є перспективи їх працевлаштування пояснила Ірина Авраменко.

Учасники Дискусійного клубу поділилися власним баченням сучасного стану та найбільш оптимальних моделей добору абітурієнтів, підготовки молодих журналістів і формування їх як особистостей, змісту та структури освітніх програм, цінним досвідом методик викладання журналістських дисциплін. Їх авторитетна думка буде враховуватися під час подальшого вдосконалення освітньої програми за спеціальністю "Журналістика" в УМСФ.

Детальний звіт про перебіг обговорення та важливі акценти щодо порушених проблем - як зазвичай, на сайті Дніпропетровської обласної організації НСЖУ незабаром.