ОНЛАЙН-ДИСКУСІЯ "EU-UKRAINIAN RELATIONS: UPDATING AND UPGRADING": ІНТЕГРАЦІЯ УКРАЇНИ ДО ЄС, ПРОБЛЕМИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ТА ГЛОБАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ.

20 жовтня 2022 р. студенти Університету митної справи та фінансів, що навчаються за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» взяли участь в онлайн-дискусії "EU-Ukrainian Relations: Updating and Upgrading", організованій Українською асоціацією викладачів і дослідників європейської інтеграції (APREI) та Львівським національним університетом ім. Івана Франка, за підтримки Program “European Parliament to Campus” та European Parliament Former Members Association.

Головним спікером виступила пані Ана Гомеш - членкиня Соціалістичної партії Португалії та Європейського Парламенту (у 2004-2019 рр.), а також Ірина Сікорська (Голова Правління APREI) та Роман Калітчак (доцент Львівського національного університету ім. Івана Франка). В центрі уваги були проблеми пов’язані з інтеграцією України до ЄС, проблема забезпечення європейської та глобальної безпеки, загроза пандемії COVID і, безумовно, російська агресія проти України. Пані Гомеш розповіла про свій досвід роботи у Європарламенті, про свою діяльність з підтримки України, а також висловила свою повагу та солідарність з українським народом у його протистоянні агресії. 

Щиро дякуємо організаторам заходу за надану можливість поспілкуватися з експертом з європейської та світової політики, а пані Ані Гомеш – за цікавий виступ та підтримку України у її боротьбі.