СПЕЦІАЛЬНІСТЬ "ПРАВО" В УМСФ - ЦЕ ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС З ЮРИСТАМИ ПРАКТИКАМИ ТА ПРЕДСТАВНИКАМИ ПРАВОЗАХИСТНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Представниці Громадської організації «Правозахисна група Січ» Наталя Кожина та Української Гельсінської спілки з прав людини у Дніпрі Юлія Полєхіна провели лекцію у студентів третього курсу спеціальності «Право»

Для студентів третього курсу спеціальності «Право» в онлайн-форматі було проведено лекцію на тему «Інформаційний простір в умовах війни: актуальні виклики та пріоритетні цілі». Захід організовано та проведено доцентом кафедри публічного та приватного права Віктором Філатовим спільно з представниками Громадської організації «Правозахисна група Січ» та Української Гельсінської спілки з прав людини. 

Зокрема, програмна директорка Громадської організації «Правозахисна група Січ» Наталя Кожина розповіла про особливості роботи правозахисників в умовах інформаційної війни. Юристка та документаторка Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Дніпрі Юлія Полєхіна розповіла про наративи геноциду та мову ворожнечі, які застосовує держава-агресор у війні проти України. Також пані Юлія пояснила практичні аспекти документування воєнних злочинів РФ проти України. Віктор Філатов акцентував увагу на пріоритетних цілях інформаційної діяльності в умовах перехідного правосуддя (пошук правди, встановлення справедливості та формування національної пам’яті). 

Під час дискусії також обговорили зі студентами механізми протидії ворожій пропаганді, перспективи створення спеціального міжнародного кримінального трибуналу по Україні, окремі аспекти повернення незаконно депортованих українців. 

ХОЧЕШ ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ ПРО СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ПРАВО» !

Instagram: @law.umsf

Telegram: law_umsf           

Фейсбук: https://www.facebook.com/KafedraPublicAndPrivateLaw/

 

Наша адреса:

м. Дніпро, Крутогірний узвіз, 8, навчальний корпус №3

кім. 502-504