УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ МІЖНАРОДНИКІВ У СЕРІЇ ПРОФІЛЬНИХ ФАХОВИХ ЗАХОДІВ

В умовах карантинних обмежень, здобувачі вищої освіти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» продовжують активно відвідувати різноманітні онлайн-заходи, організовані українськими та закордонними державними установами та недержавними організаціями, що діють у сфері міжнародних відносин і зовнішньої політики.

24 березня 2021 року здобувачі вищої освіти в рамках роботи наукового гуртка «Актуальні питання міжнародних відносин, регіональних студій та суспільних комунікацій» відвідали в онлайн-режимі серію публічних презентацій і дискусій, присвячених результатам досліджень сприйняття України за кордоном (Серія досліджень реалізована у 2020 році Українським інститутом спільно з Міжнародним фондом «Відродження»). Виконавці досліджень: аналітичний центр Рада зовнішньої політики «Українська призма» та дослідницька компанія InMind). Результати розкривають ставлення та рівень обізнаності про Україну та українську культуру у низці країн, охоплених дослідженням, зокрема США, Японії та Туреччині. За участі аналітиків, які проводили дослідження, а також фахівців-дипломатів обговорювалися можливості і перспективи для двосторонньої співпраці у сферах культури, освіти, науки, громадянського суспільства у відповідних країнах. У дискусіях взяли участь, зокрема, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Андрій Сибіга. Захід було організовано Українським інститутом спільно з Міжнародним фондом «Відродження» та неурядовою організацією Рада зовнішньої політики «Українська призма».

02 квітня 2021 року здобувачі вищої освіти 3 курсу в рамках вивчення дисципліни «Регіональні аспекти сучасних міжнародних відносин» відвідали вебінар «Horizons of Russian aggression in 2021: what to be ready for?», організований DLCO «Centre for International Security», Center for European Policy Analysis (CEPA), Lithuanian Atlantic Treaty Association (LATA), and Centre for Applied Research. У рамках заходу відбулася дискусія щодо сучасних тенденцій і перспектив російської агресивної політики в регіоні. Спікери з відомих європейських аналітичних центрів торкнулися таких тем: «Black Sea militarization» (Ben Hodges, Pershing Chair, CEPA), «Spring escalation at Donbas» (James Sherr, Senior Fellow, Estonian Foreign Policy Institute at the International Centre for Defence and Security, and Associate Fellow, Russia & Eurasia Programme, Chatham House), «Proxies in Russia's power projection» (András Rácz, Senior Fellow, German Council on Foreign Relations), «Zapad-2021 – military and geopolitical exercise» (Mykhailo Samus, Director, New Geopolitics Research Network), «Diplomatic Front» (Ihor Lossovskyi, Envoy Extraordinary and Plenipotentiary of Ukraine of the First Class).

02 квітня 2021 року здобувачі вищої освіти 2 та 3-го курсу в рамках роботи наукового гуртка «Актуальні питання міжнародних відносин, регіональних студій та суспільних комунікацій» відвідали онлайн захід, організований Радою зовнішньої політики «Українська призма» «Оцінки за зовнішню політику України 2020», присвячений презентації результатів дослідження «Зовнішня політика України: від результатів 2020 року до Стратегії 2021 року», а також його експертному обговоренню. Результати дослідження були представлені Ганною Шелест, директоркою безпекових програм, Рада зовнішньої політики «Українська призма». В обговоренні взяли участь:  Дмитро Кулеба, Міністр закордонних справ України, Єлизавета Ясько, Голова підкомітету з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, Вадим Пристайко, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії, Любов Непоп, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Угорщині, Андрій Сибіга, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Турецькій Республіці, Любов Абравітова, Надзвичайний та Повноважний Посол України в ПАР, Євген Перебийніс, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Чехії, Ярослав Мельник, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Італії. Інформація отримана під час заходів, безумовно стане у нагоді як у освітньому процесі так і у науковій діяльності здобувачів. Проблемні питання, підняті організаторами та учасниками зазначених заходів, стануть предметом обговорення в рамках роботи студентського наукового гуртка.

Щиро дякуємо організаторам за надану можливість відвідати цікаві пізнавальні заходи!