До Всеукраїнського дня логіста

Українська логістика відзначає своє професійне свято кожної останньої п'ятниці листопада. Саме до цієї події була приурочена онлайн-зустріч студентів випускних курсів спеціальності  «Транспортні технології» кафедри транспортних технологій та міжнародної логістики зі стейкхолдерами – представниками відомих транспортно-логістичних  компаній.  

 Значення логіста в сучасній діяльності людства, економіки і цивілізації в цілому складно переоцінити, адже логістика є однією з найбільших галузей промисловості у світі.  

Щоб  спланувати доставку товарів у потрібний час і потрібне місце, у потрібній кількості з заявленою якістю та сервісом і ще й з найменшими витратами - необхідно виконати цілий ланцюг дій: ретельно проаналізувати вантаж, його особливості, маршрут (він має бути максимально коротким і зручним); визначити оптимальний тип транспорту, його мобільність та безпеку; відстежити супровід вантажу із використанням технічних пристроїв для зв’язку та навігації. 

Таким чином, транспортна логістика – це грамотно організоване перевезення вантажів та  оптимізація транспортування товарів. Саме про це та особливості сучасних внутрішніх і міжнародних перевізних процесів розповіли учасникам зустрічі директор Транспотно-логістичної компанії «Фортуна Плюс» Дмитро Недолужко,  представник  Транспотно-логістичної компанії  «Автоцех Україна» Роман Авітясян (випускник спеціальності «Транспортні системи» кафедри транспортних систем та технологій АМСУ) та заступник директора Транспортно–експедиційної компанії «Прайд» Олександр Грищенко.

Особливу увагу студентів досвідчені фахівці звернули на необдхідність наявності відповідного рівня знань і умінь, основних навичок та якостей, якими повинен володіти логіст, а саме: знаннями з фахових дисциплін, сучасного  програмного забезпечення й іноземних мов; уміти планувати і вирішувати багато задач одночасно, працювати в кризовій ситуації та приймати виважені рішення, мати аналітичний склад розуму, бути організованим, пунктуальним, стресостійким тощо.

Окрім того представники логістичних компаній рекомендували студентам формувати в собі відповідальне ставлення до вивчення фахових дисциплін та майбутньої професійної діяльності, яке стане запорукою їх успішного кар’єрного зростання. Наявність таких рис і навичок дозволить працевлаштуватись у сфері логістики та отримувати задоволення від абсолютно не рутинної роботи з можливістю міжнародних відряджень і гідною заробітною платою.

 

Вітаємо всіх причетних до професійного свята – Дня  логіста та бажаємо впевненості в подальшому зростанні економіки країни, нових досягнень, задоволення від улюбленої роботи.