Зустріч студентів-журналістів із головною редакторкою сайту «Soda» Катериною Рождественською

Не лише висвітлювати проблеми, але й шукати шляхи їхнього вирішення – це стало провідною темою зустрічі студентів-журналістів із головною редакторкою сайту «Soda» Катериною Рождественською.

Під час спілкування з медійницею здобувачі другого курсу ОП «Журналістика, реклама та зв’язки з громадськістю» дізналися про професійні виклики, що стоять перед журналістами-розслідувачами. А саме: як коректно оформляти запити на отримання інформації, щоб їх не відхилили. В яких джерелах шукати факти у висвітленні проблем корупції. Як комунікувати в конфліктних ситуаціях при виконанні своїх професійних обов’язків. На які теми важливо звертати увагу в роботі міського медіа.

Також Катерина Рождественська озвучила кейси в своїй журналістській роботі у 2024 році, які потребують подальшого фахового супроводу в масмедіа колег. Розповіла про важливість формування горизонтальних і партнерських зв’язків між журналістом і спільною, чиє життя висвітлюють у матеріалах. Наголосила на важливості мотивувати громаду у вирішенні актуальних проблем.

Наприкінці зустрічі Катерина Рождественська запросила студентів пройти практику у своєму масмедіа.