Маркетологи на вебінарі Надзвичайного та Повноважного посла України в Китаї!

Здобувачі вищої освіти ОП Маркетинг другого (магістерського) рівня вищої освіти, 26.09.24 р. брали участь у вебінарі Ігоря Антоновича Литвина – досвідченого дипломата, Надзвичайного та Повноважного посла України, голови Правління Асоціації Українсько-Китайського Стратегічного Партнерства, голови Правління Асоціації ділового співробітництва України з державами АСЕАН.

Темою зустрічі став аналіз сучасного стану та перспектив розвитку українсько-китайських відносин.

Для магістрів маркетингу цей вебінар сприяв освоєнню обовʼязкових освітніх компонент: «Актуалізація законодавства у сфері ЗЕД», «Діагностика міжнародного ринку товарів і послуг», «Маркетинг ЗЕД та взаємодії у митному середовищі».

Пан Посол поділився своїм досвідом роботи в Китаї, висвітливши ключові моменти двосторонньої співпраці, особливо в економічній та дипломатичній сферах. З позицій реалізму були розкриті пріоритети зовнішньої політики Китаю, які визначаються виключно стратегічними та тактичними національними інтересами цього впливового глобального актора. Надзвичайно цікавим для розуміння становища Китаю в сучасному світі став аналіз товарообігу, інвестицій та корпоративних зв’язків Китаю з країнами та регіонами світу. Ігор Литвин поділився своїм баченням проблем українсько-китайських дипломатичних відносин, ставлення Китаю до російсько-української війни, можливостей Китаю здійснювати глобально-економічну експансію.

Студенти та викладачі мали можливість поставити питання та отримати детальні відповіді від Ігоря Литвина щодо економічного співробітництва між Україною та Китаєм. Наприкінці вебінару Пан Посол висловив своє бажання продовжити такий формат спілкування та окреслив проблематику майбутніх зустрічей.

Щиро вдячні Ігорю Литвину за приділений час, ґрунтовний професійний аналіз та чекаємо на нову аналітику щодо Китаю та східноазійського регіону в цілому!