Участь студентів у вебінарі Acting Agile «Руйнівники міфів: Простий складний Scrum»

Scrum — це не просто модне слово; це чітка схема для управління проектами. За своєю суттю Scrum — це легкий, ітеративний та поступовий підхід до розробки продукту. Важливо відзначити, що Scrum — це лише одна частина гігантської головоломки AGILE. Методологія AGILE — це ширший підхід до управління проєктами, який наголошує на співпраці з клієнтами, реагуванні на зміни та швидкому наданні робочих рішень. Scrum же є специфічною структурою в рамках Agile. Хоч ці концепти і поділяють спільні цінності та принципи, Agile — це філософія, а Scrum — точна методологія.

Методологія Scrum — це специфічна структура в рамках ширших методів Agile. Це потужний інструмент для керування складними проєктами зі змінними вимогами, що пропонує численні переваги у співпраці, гнучкості та задоволеності клієнтів. Однак дуже важливо усвідомити його виклики та визначити, чи відповідає Scrum потребам вашого проєкту. Саме для усвідомлення цих важливих питань і поглиблення теоретичних знань з дисципліни «Управління проєктами» студенти спеціальності 122 – комп’ютерні науки та 121 – інженерія програмного забезпечення під керівництвом професора кафедри Яковенко В.О. прийняли участь у вебінарі Acting Agile «Руйнівники міфів: Простий складний Scrum».

Спікерами були Олена Забашна, Senior Agile Consultant в SoftServe, яка має більш ніж 10 років  професійного досвіду в ІТ. Фасилітатор/графічний фасилітатор, член IAF, тренер корпоративних курсів SoftServe. Сертифікації: PMP, KSD(KMP1),CSPO, CSM,SASM. Авторизований інструктор ICAgile професійного досвіду в управлінні проєктами та Agile консалтингу. Та Тетяна Островерх, PMO Competence Manager в SoftServe. 10+ років професійного досвіду у сфері інформаційних технологій. Акредитований інструктор ICAgile, сертифікований коуч ICF/ECF та SAFe Practice Consultant.

Щоб отримати чіткі та практичні знання для вдосконалення свого Agile-шляху у форматі дружньої дискусії спікери розглянули помилкові уявлення про ролі Scrum Master та Product Owner, обговорювали абстрактні оцінки і визначені строки проєктів, вплив Scrum у ширшому організаційному контексті, детально розглянули, як ефективно управляти змінами обсягу роботи спрінта. Дякуємо нашим партнерам компанії SoftServe за корисні і цікаві зустрічі.