Викладачі та студенти факультету Інноваційних технологій прийняли участь в конференції на тему “Кіберджура: бойове братерство молоді”

В рамках роботи Центру інформаційних технологій УМСФ викладачі та студенти факультету Інноваційних технологій прийняли участь в конференції на тему “Кіберджура: бойове братерство молоді” від Міжнародної академії геоінформатики яка є продовженням дискусії, започаткованої 04 квітня 2024 року під час Круглого столу до річниці НАТО “75-річчя НАТО: стратегія і тактика майбутнього” та проводилася як підсекція в рамках VII міжнародної науково-практичної конференції “Застосування космічних та геоінформаційних систем  в інтересах національної безпеки та оборони" Національного університету оборони України за ініціативи ТОВ “Esri-Україна” і ТОВ “ЕСОММ Со”.

Метою конференції “Кіберджура: бойове братерство молоді” є продовження дискусії щодо впливу сучасних хмарних технологій організації простору, які є базовими в Збройних Силах України та в арміях держав-членів НАТО, на український кіберпростір, формування української і громадянської ідентичності, критичне мислення. Водночас, на прикладах моделювання життєвих шляхів історичних постатей та воєнно-історичних подій демонструвалося учасникам базові підходи до виховання та початкової військової підготовки молоді, які напрацьовані в Командно-штабній грі (КШГ) “Кіберджура”.

У заході прийняли участь представники Міністерства оборони України, представники НАТО в Україні, вищих навчальних закладів, ліцеїв і зокрема Ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою при УМСФ тощо. Під час зустрічі учасники презентували свої проекти, бачення шляхів усунення кіберзагроз. була наголошена увага на важливість розвитку ІТ навичок та зокрема штучного інтелекту, програмування, захисту інформації.