Представник кафедри правоохоронної діяльності та кримінально-правових дисциплін взяв участь у підготовці «Великої Українська кримінологічна енциклопедія» у двох томах

На передодні початку навчального року під егідою Кримінологічної асоціації України вийшла друком «Велика Українська кримінологічна енциклопедія» у двох томах. Дане видання є свого роду галузевим зводом наукових знань у сфері теорії і практики протидії злочинності в сучасних умовах. 

Енциклопедія містить відомості про особистості, чиї здобутки у вказаній сфері мають  визначальний характер для української наукової думки про злочинність, а також   опису та тлумачення категорій і понять, що сформувалися та використовуються у дослідженнях з проблем кримінології, кримінального, кримінально-виконавчого, кримінального-процесуального та інших галузей права. 

Нове видання адресоване науковцям, правоохоронцям, фахівцям у галузі державного управління, представникам громадськості і широкого кола читачів, які цікавляться проблематикою протидії злочинності.

До колективу співавторів «Великої Української кримінологічної енциклопедії» увійшов й представник Університету митної справи та фінансів  професор кафедри правоохоронної діяльності та кримінально-правових дисциплін ННІ права та міжнародно-правових відносин, доктор юридичних наук, доцент – Титаренко Олексій Олексійович.

В Енциклопедії представлено такі його статті: «Матриця стратегічного вибору протидії злочинності», «Стратегічні документи (у сфері протидії злочинності)», «Сценарії кримінологічні (види)», «Сценарії перебігу збройного конфлікту на Сході України», «Сценарії трансформації злочинності в Україні на середньострокову перспективу (2019-2022 рр.)», «Фактор криміногенний» та ін.

Більш детально з виданням студенти мають можливість ознайомитись на кафедрі правоохоронної діяльності та кримінально-правових дисциплін.