Erasmus+

Цієї зими студентка 2-го курсу групи МК-21-1 Волкова Анна взяла участь у молодіжному обміні «Stepping Forward», що відбувся в мальовничому угорському містечку Варошлод, протягом 21-30 січня. Тут зібралася молодь з Сакартвело, Литви, України та Угорщини, щоб обговорити спільне бачення майбутнього, обмінятися досвідом та поговорити про традиції власних країн.

Двадцять учасників об’єднала програма обміну студентами Erasmus+, яка надає можливість навчатися, проходити стажування в іншій країні-учасниці програми або відвідувати короткотермінові молодіжні обміни, де молоді люди з різних країн обмінюються досвідом з певної теми, використовуючи принципи неформальної освіти.

Головною темою, якої торкалися на проєкті, було соціальне підприємництво — підприємницька діяльність, спрямована на вирішення соціальних проблем та задоволення потреб суспільства. Це унікальна можливість поєднати соціальну місію з бажанням заробляти гроші, надавати певні послуги та продавати товари. Протягом тижня учасники відвідували тренінги, занурювалися в тему підприємництва, виконували практичні завдання та навіть створювали власні проєкти.

Волкова Анна ділиться своїми враженнями про проєкт: "«Stepping Forward» був не тільки моїм першим досвідом участі в проєкті Erasmus+ — це був мій перший досвід поїздок за кордон. Спершу, провести 10 днів мого життя в угорському селі з незнайомцями звучить як божевільна ідея, але це був один із найкращих досвідів у моєму житті. Мене дуже цікавить тема соціального бізнесу, і хоча я мала певні знання з цієї теми раніше ( зокрема завдяки нашому університету), я дізналася багато нового для себе тут. Крім того, я знайшла нових друзів, дізналася багато нового про культуру країн-учасників і отримала багато задоволення. Це було не забутньо!"