ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

Засвоєння теоретичних знань з обліку і оподаткування передбачає обов’язкове набуття практичних навичок у цій сфері. Освітня програма  бакалаврату спеціальності «Облік і оподаткування» складається з трьох видів практик: навчальної (ознайомчої) та виробничої практики №1 і №2, які націлені на послідовне засвоєння програмного матеріалу відповідних дисциплін, що вивчають студенти протягом кожного курсу.   

Аналіз результатів захисту звітів з практики студентами 3 та 4 курсів, що відбувся в он-лайн режимі, показав, що студенти мають гарні теоретичні знання, набули практичного досвіду, добре володіють професійними навичками, мають хист та бажання бути досвідченими фахівцями й затребуваними спеціалістами на ринку праці. На захисті були присутні члени комісії: гарант освітньої програми доцент Бабенко Л.В., доценти кафедри Васильєва В.Г., Книшек О.О. та Тополенко Н.М.

У 2023 році базами виробничої практики були обрані різні організації та установи. Так, переважна кількість студентів, а саме  – 58 осіб, проходили практику на комерційних підприємствах, 3 особи – у Східному офісі Державної аудиторської служби України (м. Дніпро); 3 особи – у Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків (м. Дніпро); 5 осіб – у ГУ ДПС у Дніпропетровській області; 11 осіб – у бюджетних установах; 1 особа – в аудиторській фірмі.

Досвід, отриманий студентами під час проходження практики, є запорукою подальшого розвитку професійних навичок та компетенцій у сфері бухгалтерського обліку, аналізу,  аудиту та оподаткування.