До Всеукраїнського дня логіста

25 листопада 2022 р. кафедра Транспортних технологій та міжнародної логістики провела Всекураїнський день логіста  – професійне свято логістів України.

 

День логіста – свято людей, без яких світ не може нормально розвиватись.

Відзначається щорічно у останню пятницю листопада.

День логіста поки не є офіційним святом України, проте його не варто залишати поза увагою, адже без логістів неможливе нормальне функціонування держави. Всекураїнський дент логіста – це свято тих людей, які відповідають за даставку посилок, товарів, продуктів, боєприпасів, різних матеріалів та інших вантажів. Основне завдання логіста – доставити товар вчасно та з мінімальнитми втратами. Саме від грамотної роботи логістів суттєво залежить кінцева ціна на продукти. Тому логістика є невідємною частиною життя людства.

Саме до цієї події була приурочена онлайн-зустріч студентів випускних курсів спеціальності  «Транспортні технології» кафедри транспортних технологій та міжнародної логістики зі стейкхолдерами – представниками відомих транспортно-логістичних  компаній.  

 

 Вітаємо всіх причетних до професійного свята – Дня  логіста та бажаємо впевненості в подальшому зростанні економіки країни, нових досягнень, задоволення від улюбленої роботи.

Саме про це та особливості сучасних внутрішніх і міжнародних перевізних процесів розповіли учасникам зустрічі директор Транспотно-логістичної компанії «Фортуна Плюс» Дмитро Недолужко,  представник  Транспотно-логістичної компанії  «Автоцех Україна» Роман Авітясян (випускник спеціальності «Транспортні системи» кафедри транспортних систем та технологій АМСУ) та заступник директора Транспортно–експедиційної компанії «Прайд» Олександр Грищенко.



ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ:

 

1 Логістична компания ТОВ "ФОРТУНА ПЛЮС" 



https://fortunaplus.com.ua/

Виступ директора  Транспотно-логістична компанія  Фортуна Плюс

Недолужко Дмитро Валерійович 



Логістика, міжнародні вантажоперевезення та перевезення по Україні автотранспортом.

Значний досвід роботи: працюючи з 2002 року має гарну технічною базою та штатом досвідчених компетентних працівників. За більш ніж 15 років роботи виконали понад десятки тисяч перевезень.

 

Використання сучасних технологій: Компанія йде в ногу з часом і використовуємо останні технологічні рішення індустрії. Спеціальне клієнто- орієнтоване програмне забезпечення - для супроводу вантажів, на базі хмарних технологій Microsoft SharеPoint.

 

2 Логістична Компания ТОВ "АВТОЦЕХ" 

Керівником є  СЕРГЕЙ ВЛАДИМИРОВИЧ ЗАБІЯКА 

Виступ представника  Транспотно-логістичної компанії  Автоцех Україна, випускник кафедри транспортних систем та технологій, спеціальності  275«Транспортні технології»  Роман  Авітясяна.

 

https://avtoceh.com/#

 

Компанія була заснована в 2014 році в Дніпрі

Основним напрямком діяльності компанії є надання послуг з організації міжнародних вантажоперевезень та вантажоперевезень по території України. Здійснює доставку вантажів: – з Європи в Україну (охоплюючи такі європейські країни як Німеччина, Італія, Іспанія, Франція, Бельгія, Нідерланди, Великобританія, Данія, Швеція, Фінляндія, Швейцарія, Польща, Австрія, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина, країни Балтії)

  • із України в Європу;
  • із України в країни Близького Сходу (Казахстан, Узбекистан, Туркменістан, Туреччина, Грузія);
  • із України в країни Балтії та Скандинавії;

 

У 2020 році Всеукраїнський галузевий аналітичний центр вручив транспортній компанії Національну нагороду «Вибір споживача 2020».

 

  1. НОВИЦЬКИЙ ЄВГЕН  МИКОЛАЙОВИЧГоловний спеціаліст відділу організації роботи місць паркування транспортних засобів та автостоянок управління транспортної інфраструктури департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради. 

Щоб  спланувати доставку товарів у потрібний час і потрібне місце, у потрібній кількості з заявленою якістю та сервісом і ще й з найменшими витратами - необхідно виконати цілий ланцюг дій: ретельно проаналізувати вантаж, його особливості, маршрут (він має бути максимально коротким і зручним); визначити оптимальний тип транспорту, його мобільність та безпеку; відстежити супровід вантажу із використанням технічних пристроїв для зв’язку та навігації. 

Таким чином, транспортна логістика – це грамотно організоване перевезення вантажів та  оптимізація транспортування товарів. 

Особливу увагу студентів досвідчені фахівці звернули на необхідність наявності відповідного рівня знань і умінь, основних навичок та якостей, якими повинен володіти логіст, а саме: знаннями з фахових дисциплін, сучасного  програмного забезпечення й іноземних мов; уміти планувати і вирішувати багато задач одночасно, працювати в кризовій ситуації та приймати виважені рішення, мати аналітичний склад розуму, бути організованим, пунктуальним, стресостійким тощо.

Окрім того представники логістичних компаній рекомендували студентам формувати в собі відповідальне ставлення до вивчення фахових дисциплін та майбутньої професійної діяльності, яке стане запорукою їх успішного кар’єрного зростання. Наявність таких рис і навичок дозволить працевлаштуватись у сфері логістики та отримувати задоволення від абсолютно не рутинної роботи з можливістю міжнародних відряджень і гідною заробітною платою.