Зустріч студентів-психологів зі стейкхолдером І.І.Дірявкою

29 вересня 2022 р. відбулася зустріч студентів першого курсу спеціальності 053 «Психологія» зі стейкхолдером. В гості до УМСФ було запрошено Ірину Іванівну Дірявку – відомого у Дніпрі практичного психолога, сімейного консультанта, арт-терапевта, сертифікованого гештальт-терапевта, організатора ГО “Асоціації психології сім’ї”, психологічних фестивалів «Псі-фест», «Зигзаг удачі», «Акуна-Матата».

Зустріч була присвячена обговоренню актуальної теми «Подолання психологічної травми та кризових станів». У формі невимушеної бесіди майстриня розповіла про прояв та вікові відмінності переживання людиною психологічної травми, поділилася власним досвідом та прикладами  роботи з травмою під час війни. Застосувавши метафоричні асоціативні карти, спогади з минулого, активізацію сенсорної системи, дихальні та медитативні практики, фахівець допомогла студентам знайти власні способи зцілення від стресу та джерела відновлення життєвих сил та ресурсів. 

На майстер-класі, проведеному досвідченим практиком, студенти набули досвід участі в арт-терапевтичному тренінгу, отримали можливість ознайомитися з деякими арт-терапевтичними техніками та методиками діагностики; попрацювали з аквареллю та олівцями; на прикладі аналізу виконаних робіт вчилися працювати з дитячими психологічними травмами.

Кафедра психології разом зі студентами висловлюють щиру вдячність шановній пані Ірині за пізнавальну зустріч! Набутий досвід є корисним для ознайомлення з напрямами психотерапевтичної діяльності практичного  психолога, мотивує студентів-першокурсників до творчого оволодіння найактуальнішою сьогодні професією.