Всеукраїнський день психолога

Щороку 23 квітня у нашій країні відзначається Всеукраїнський день психолога. Україна – єдина в світі країна, де це професійне свято відзначається офіційно, що свідчить про шановливе ставлення суспільства до психологів. В 2022 році цей день особливий – він відзначається в умовах війни.

У воєнний час роботу психологів бачить вся країна: психологи працюють пліч-опліч із воєнними, лікарями, пожежниками, працівниками ДСНС. В усіх куточках України на вокзалах, на кордонах, у гуманітарних хабах, у бомбосховищах волонтери-психологи надають швидку допомогу величезній кількості людей (біженцям різного віку, людям, які перебували в зоні окупації), які зазнали величезного стресу і потребують негайної допомоги. Особливої психологічної допомоги потребують сьогодні діти, адже дитяча психіка є дуже вразливою. Обсяги такої роботи величезні і вони не зменшуватимуться й після війни, оскільки негативний вплив війни на психічне здоров’я людей має подовжену дію. Отже, Україні вкрай потрібні фахівці для відновлення психічного здоров’я нації. Сьогодні світ стає свідком унікальної ситуації: завдяки самоорганізації психологів різних країн відбувається єднання психологів Ізраілю, Америки, країн Європи, Австралії, Нової Зеландії з психологами України. З перших днів війни на безкоштовних вебінарах, майстер-класах воєнні і кризові психологи діляться з українськими колегами власним досвідом практичної роботи в умовах воєнних конфліктів, виявляючи людяність, співчуття і професіоналізм. 

До Всеукраїнського дня психолога студенти першого курсу (ПС21-2), які обрали для себе професію психолога, підготували відеоролік. Пропонуємо його вашій увазі. 

Вітаємо всіх психологів із професійним святом!