Лєснікова Ірина Юріївна

У 1981 році закінчила Дніпропетровський державний університет, 

«Прикладна математика», отримала диплом за  кваліфікацію інженер-математик. Після закінчення вищого навчального закладу з 1981 р. по 1986 р.  працювала на інженерних посадах в науково-виробничих підприємствах, науковий співробітник Галузевої лабораторії АСУ Науково-дослідного інституту автоматизації чорної металургії. З 1986 р по 1992 р. навчалася в аспірантурі Дніпропетровського Гірничого інституту на кафедрі «Підземної розробки родовищ руд корисних копалин», яку успішно закінчила захистом дисертації «Обґрунтування напружено - деформованого стану гірничих порід при розробці тонких крутопадаючих жил лавами по простиранню». 

З 1992р. по2005р. Працювала в Дніпропетровському аграрному університеті на кафедрі вищої математики, де і одержала звання доцента кафедри.

У 2005 році була запрошена на роботу  в Академію митної служби України на кафедру «Транспортних систем та технологій» на посаду доцента.

Стаж науково -педагогічної роботи у вищих навчальних закладах  ІV рівнів акредитації  більше 30 років.

Викладає цілий ряд дисциплін  таких як: «Дослідження операції в транспортних системах», «Моделі та методи оптимізації транспортних процесів», «Основи теорії  транспортних процесів і систем», «Основи теорії масового обслуговування». Веде  керівництво випускними кваліфікаційними роботами бакалаврів та магістрів та науковою роботою студентів спеціальності «Транспортні технології».  Під керівництвом студенти не однократно ставали переможцями у Всеукраїнських конкурсах з наукової роботи.

Активно займається науково-дослідною роботою. Має більше 50 наукових та науково- методичних праць.  В даний час є займається науково-дослідною роботою за темою «Методологія модернізації транспортних систем та технологій перевезення вантажів і пасажирів » (номер державної реєстрації. – 0119U100096; фундаментальна), 2019 - 2022 р.р.

Неодноразово підвищувала свій кваліфікаційний рівень в вищих навчальних закладах України.

17.10.2023 в 11.20 зі студентами гр Т-20-1,2,3 відбулася відкрита лекція доцента Леснікової І.Ю. з дисципліни "Основи теорії систем масового обслуговування" на тему; "Системи масового обслуговування з необмеженою чергою. Граф станів і характеристики ефективності одноканальної і багатоканальної СМО з очикуванням."

Електронна поштаЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль у Scopus:  https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57201034472

ORCID:   https://orcid.org/0000-0002-2750-6031