Шаповалов Олексій Вікторович

Закінчив Дніпропетровський державний університет у 1984р, за спеціальністю «Двигуни літальних апаратів», отримав кваліфікацію «Інженер-механік».

Кандидат технічних наук за спеціальністю – «Материаловедение и термическая обработка металлов» (05.16.01.).

В 1991р. захистив кандидатську дисертацію за темою: «Структура та властивості a+b – титанових сплавів у великогабаритних виробах, розробка та дослідно-промислове опробування способів модифікування та термічної обробки з метою оптимізації механічних властивостей».

В 1994 р. отримав вчене звання «Старший науковий співробітник» зі спеціальності «Материаловедение и термическая обработка металлов»

У 1998 році прийшов працювати в Академію митної служби України на кафедру товарознавства та митної експертизи.

З 2019 року по даний час працює доцентом кафедри транспортних технологій та міжнародної логістики Університету митної справи та фінансів.

В складі групи забезпечення освітньої програми освітнього рівня «Бакалавр» за спеціальністю 275 Транспортні технології (на автомобільному транспорті).

Стаж педагогічної роботи у вищих навчальних закладах та наукових установах освіти ІІІ - ІV рівнів акредитації – 24 роки.

Основні дисципліни, що викладає: «Інженерна та комп’ютерна графіка», «Теорія автомобіля», «Інтегровані транспортні системи»; керівництво випускними кваліфікаційними роботами бакалаврів.

Сфера наукових інтересів: дослідження процесів взаємодії різних видів транспорту, безпека на транспорті, освітні послуги, матеріалознавство.

Є співкерівником постійно діючого студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми транспортних систем та технологій» при кафедрі транспортних технологій та міжнародної логістики.

З 2019 р. є дійсним членом співтовариства автотранспортних інженерів SAE International асоціації інженерів і технічних експертів в аерокосмічній галузі та в сфері виробництва автомобілів і комерційних транспортних засобів, ID 6152062741

Електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль у Web of Science Core Collection:

https://publons.com/researcher/4747405

Профіль у Google Scholar:

https://scholar.google.com.ua/citations?hl=ru&user=T1HqrYcAAAAJ

ORCID:

https://orcid.org/0000-0001-8788-3771