Підтримка та допомога від Асоціації UCM-Italy

 Асоціація  UCM-Italy  і Громадська  організація «Італійські продукти і кулінарна школа» (Україна) висловлює свою підтримку Україні в час воєнного вторгнення.

             10 березня 2022 р. згідно з Меморандумом про співпрацю та  партнерство з організації навчання та стажування між закладами освіти та Асоціацією UCM-Italy  і Громадською  організацією «Італійські продукти і кулінарна школа» (Україна), відправлено до Республіки Італія перших 120 студентів та членів їх родин, включаючи   дітей  та немовлят,  які будуть нашими гостями. Італійська сторона бере на себе витрати за проїзд, проживання та харчування, з медичною та юридичною допомогою, щоб мати можливість залишитися в Італії, поважаючи міжнародне право  для всіх тих, хто рятується від війни.

          Ми не хочемо зупинятися на цьому першому кроці в підтримку українського народу та наших дорогих студентів .

        Як президент Асоціації UCM-Italy, я перебуваю в Україні, щоб мати можливість координувати наступні виїзди з Оленою Герасименко, Головою Громадської організації «Італійські продукти і кулінарна школа"» (Україна), допомагати студентам і викладачам, а також  співробітникам закладу освіти,  з тих,  хто потребує допомоги.

             Ми хотіли б залучити ваш заклад освіти, до координації виїзду інших студентів до Республіки Італія. Виїзд проводимо разом з  місцевими органами влади Республіки Італія  для надання допомоги та практики студентам у нашому регіоні. Ваша участь необхідна для інформування студентів про таку  форму нашої підтримки. В Україні працюють наші наставники, які мали можливість контактувати, практично з усіма студентами, долученими до проекту EUROEST в Республіці Італія. Наші наставники проводили заняття з італійської мови та практичні майстер-класи в мирний час в українських  університетах та коледжах. Наші наставники зможуть здійснювати комунікаційну та координаційну роботу студентів спільно з представниками  вашого  навчального закладу.

               Багато студентів звертаються з проханням про можливість виїхати до Республіки Італія та отримати допомогу. Ми просимо підтримки  в  наданні додаткової інформації через ваш заклад освіти,  який підтримує стосунки зі студентами та їхніми родинами. Ми готуємо до відправлення групи студентів  автобусами через 15-20 днів. Прошу поширити цю інформацію серед осіб, які б хотіли виїхати до Італії. 

              Я сподіваюся, що Ви зможете нам допомогти  і наша співпраця буде обопільно корисною.

             Деякі університети, такі як ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КНТЕУ, та інші домовилися, що період  проходження практики студентів може  тривати до 4  і  6 місяців, щоб дати можливість студентам отримати допомогу під час   війни.  Ми сподіваємося, що наше запрошення приймуть усі інші університети та заклади освіти, які співпрацюють з нашим проектом  EUROEST в  Республіці Італія.

             В Італії для підтримки студентів ми можемо організувати кімнати для навчання, та проводити заняття з вивчення італійської мови,  інтегруючи  їх із професійними заняттями  вашого закладу освіти.

            Кожному студенту допомагатимуть італійські та українські наставники в тих місцевостях, де їх прийматимуть наші партнери в Гаргано та інших районах Італії.

           Я залишаюся в Україні, бо існує міцний зв'язок, який з'єднує мене з вами, я поділяю з вами біль цієї жахливої війни, біль вашої землі та вашого серця. Ми разом із Головою Громадської організації Оленою Герасименко продовжуємо роботу над проектом EUROEST та докладаємо зусиль, щоб допомогти  студентам.

З повагою ,

Паоло Брешиа, Олена Герасименко та  наші італійські партнери.

Lettera per università