ВИТЯЗІ В ТИГРОВИХ ШКУРАХ: КОЛИСЬ І ЗАРАЗ

Сьогодні народ України, захищаючи рідну землю від загарбника, пише нову сторінку історії – історії героїзму, мужності й звитяги.

Давні римляни казали: «Inter arma silent Musae» – Музи мовчать, коли дзвенить зброя. І дійсно, українські музиканти, поети й письменники наразі зайняті переважно волонтерством, укріпленням оборони міст, логістикою та кібербезпекою. Та це не означає, що музи повинні мовчати в цей час – адже перемога потребує передовсім високого морального й бойового духу.

З огляду на це напередодні Міжнародного жіночого дня, у п’ятницю 04 березня, о 12:00 в Університеті митної справи та фінансів відкриється експозиція репринтів гравюр-ілюстрацій до епічної поеми «Витязь у тигровій шкурі» славного грузинського поета Шота Руставелі.

«Витязь у тигровій шкурі» – це історія шляхетного служіння, лицарської звитяги та високого кохання; приклад мужності, вірності й слідування обов’язку.

Гравюри відтворені з рідкісного факсимільного альбому заставок та ілюстрацій до поеми Шота Руставелі. Виставка організована з ініціативи та за сприяння дніпровського мецената й волонтера Сергія Пасхалова.