Лист Ректора Лодзького університету

Дорогі Українські Партнери,

в реаліях агресії з російської сторони, яку зараз зазнає Україна, запевняємо Вас про підтримку академічної спільноти ЛУ. Напад на Вашу країну є порушенням міжнародного права і повинен бути засуджений. Ми проти нього. Керуємо слова солідарності і пошани для української академічної спільноти - а також українських вчених, студентів та учнів які перебувають в ЛУ або пов'язані з нашим ВНЗ.

Віримо, що в цей тяжкий час Спільнота Лодзького Університету буде послідовно підтримувати Україну, ваші ВНЗ і ваших студентів. Українські студенти, які прибули до ЛУ у рамках академічної мобільності будуть продовжувати реалізувати свою програму занять, згідно з домовленостями і пошануванням їх потреб. Лодзький Університет – це не лише місце, де вони проходять навчання, це також наш спільний дім, в якому кожен здобувач освіти може почувати себе у безпеці.

Керуємо до Вас слова солідарності і підтримки так приймаємо собі за честь дотримання постанов двосторонніх договорів з українськими ВНЗ. Маємо надію, що скоро матимемо змогу, як зазвичай, організовувати конференції, досліди і спільні заняття. На даний момент можемо розраховувати на підтримку Міністерства освіти і науки та інших установ в області дій, які ми приймаємо щоб допомогти українським студентам і викладачам.

Це тому, що всіх нас об'єднують універсальні цінності: пошана для гідності і свободи людей і груп. Міжнародні зв'язки і єдність побудована на цих цінностях є гарантією нашого успіху і безпеки.

Будьте сильні та майте надію.

Best regards,

IRO Team

Biuro Współpracy z Zagranicą/ International Relations Office

Uniwersytet Łódzki/ University of Lodz

Лист