Участь здобувачів освіти ОП “Кризова психологія” у навчанні з підготовки тренерів Центрів ветеранського розвитку

Здобувачі освти ОП “Кризова психологія” УМСФ Трипольська А. та Костилєва О. взяли участь у тренінгу з підготовки тренерів Центрів ветеранського розвитку.

У перший день навчання до учасників завітала Наталія Калмикова, Міністр у справах ветеранів; Метью Джонсон, радник зі стабілізації Посольства США; Уляна Бах, програмна директорка IREX  та Оксана Коляда, голова правління ГО «Простір можливостей». Наталія Калмикова запевнила присутніх у важливості справи, яку роблять за покликом серця та акцентувала увагу на змістовних складових тренінгу.

Навчальний курс Тренінгового центру «Простір можливостей» особливо цінний тим, що в його основу покладено практичний досвід та велика кількість реальних кейсів. Про особливості взаємодії з органами влади на центральному та регіональному рівнях, про інструменти ветеранської політики на рівні громад слухачі тренінгу говорили із заступником Міністра у справах ветеранів Русланом Приходьком. Долучились до викладання  ветерани, які займають активну громадську позицію,  також голови благодійних фондів, журналісти, психологи, соціальні працівники, аналітики та юристи. Під час навчання було розглянуто багато корисних питань: економічна та соціальна реінтеграція ветеранів, нормативна база щодо медичних послуг, житлові програми для ветеранів, особливості взаємодії з ветеранами, програми вшанування пам’яті загибглих захисників і захисниць, а також робота з родинами зниклих безвісти. Поглиблено вивчали блок психології, зокрема, піднімались питання протидії суїциду серед ветеранів, насилля в родині ветеранів, а також різного роду залежностей. Розглядалось поняття бойової травми та ПТСР.

По закінченню тренінгу фахівці отримали сертифікати тренера для фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб.

Навчання тренерів проводилися за підтримки Програми реінтеграції ветеранів, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Отже тепер здобувачі освіти за ОП Кризова псхологія можуть проводити навчання для фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб.