051 ЕКОНОМІКА АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ ДЛЯ ПЕРШОКУРСНИКІВ

08.10.2024 в межах вивчення освітньої компоненти «Вступ до університетських студій» для здобувачів І курсу, які навчаються за спеціальністю 051 ЕКОНОМІКА, (ОП Економіка) завідувачка кафедри економіки та економічної безпеки Бикова А.Л прочитала проблемну лекцію на тему: «Академічна доброчесність в Університеті». Зокрема, розглянуто нормативно-правові документи та локальні організаційні документи УМСФ, що врегульовують питання академічної доброчесності, принципи, порядок, застосування відповідальності за її порушення, наслідки до яких вони призводять та види відповідальності для всіх учасників освітнього процесу.

Особливу зацікавленість у здобувачів викликало обговорення системи перевірки текстів на унікальність за допомогою програмних засобів, рекомендованих УМСФ, відповідно до Положення «Про протидію плагіату в Університеті митної справи та фінансів», що затверджено наказом УМСФ №31 від 01.04.2021 та системи Unicheck, зокрема. Здобувачам на конкретних прикладах показано звіти, які засвідчують результатами таких перевірок.

Індивідуальним завданням, для кожного здобувача групи УП-24-1, стало проходження дистанційного курсу «Академічна доброчесність в Університеті» на безкоштовних дистанційних онлайн-платформах ВУМ, PROMETEUS з отриманням сертифікату, як складовою неформальної освіти.