Візит заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького до УМСФ

12 вересня з робочим візитом Університет митної справи та фінансів навідав заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький.

Пан Михайло ознайомився зі структурою вишу та матеріально-технічною базою, вибірково оглянув аудиторії, професійні й міжнародні центри, завітав на заняття першокурсників спеціальності «готельно-ресторанна справа» та коротко поспілкувався з кореспондентом газети «Наше Місто» та нашим студентом Олександром Гладушем.

За пропозицією пана Михайла відбулася й зустріч-дискусія з ректоратом, науково-педагогічними працівниками та студентами Університету на тему: «Трансформаційні процеси у вищій освіті: Розмова про наболіле». Під час дискусії Михайло Винницький відверто відповів на питання присутніх стосовно державної регламентації цінової політики в царині освітніх послуг, проблемних питань акредитаційного процесу під час війни, сумнівності вимог до наукових і науково-педагогічних працівників у частині обов’язкової наявності публікацій у виданнях, які входять до наукометричних баз даних Web of Sciens та Scopus тощо. Ключовим питанням, з відповіді на яке пан Михайло розпочав зустріч, стало питання щодо можливості об’єднання Університету митної справи та фінансів із іншим або іншими, значно менш успішними вишами. Обурливі чутки про невідворотність такого об’єднання не перший рік із подиву гідною регулярністю поширюються саме під час літньої вступної компанії. Тож на початку зустрічі Михайло Винницький авторитетно й категорично спростував ці чутки, зазначивши, що Міністерство освіти і науки України керується насамперед критеріями доцільності й добровільності та в жодному разі не вчинятиме подібних дій усупереч здоровому ґлузду та волевиявленню працівників Університету. Натомість пан Михайло окреслив можливі й прийнятні для самого Університету митної справи та фінансів конструктивні шляхи розвитку його самобутності й потенціалу.

У цілому зустріч-дискусія вдалася цікавою й продуктивною.

Вдячні панові Михайлу Винницькому за плідну розмову та відверті відповіді на дражливі питання.