Успішний старт спортивного сезону: перемоги наших студентів у боксі та дзюдо

Новий навчальний рік ще не розпочався, а ми вже готові поділитись приємними новинами щодо участі студентів нашого прекрасного університету у змаганнях.

Бокс

З 18 по 25 серпня у м. Житомир відбувся Всеукраїнський турнір серед молоді та жінок-молоді пам'яті Майстра спорту України міжнародного класу з боксу Р.П. Оглу. Турнір об’єднав 133 кращі спортсмена та спортсменки цієї вікової категорії з 20 регіонів України.

Дніпропетровський регіон на цих змагань представляв наш студент другого курсу фінансового факультету - Пережилов Руслан, Майстер спорту України. У ваговій категорії 92 кг, Руслан переконливо отримав перемоги у відбіркових боях, потім у протистоянні до виходу у фінал, де незважаючи на проблемне суддівство мобілізував всі сили та гучні поради тренера, довів бій до перемоги. У фінальному двобої, наш спортсмен переміг представника столичної школи боксу - Білозуб Івана та отримав звання переможця Всеукраїнського турніру.

Дзюдо

Після літньої паузи відновився змагальний календар Федерації дзюдо Дніпропетровської області. 24 серпня в Дніпрі пройшов молодіжний Чемпіонат Дніпропетровської області з дзюдо, який мав статус відбору на Чемпіонат України-U23 запланований на 11-12 вересня у Вінниці. Медалі регіональної першості розіграли 116 учасників з усіх провідних центрів розвитку дзюдо Дніпропетровщини, а також команда сусідньої Запорізької області.

Вже традиційно на змаганнях були й студенти нашого університету: Кім Сергій (ННІ права та міжнародно правових відносин, студент 4 курсу); Кохановський Станіслав (фінансовий факультет, студент 1 курсу); Кулєшов Назар (факультет управління, випускник бакалаврату 2024 року).

Високий рівень спортивної підготовки наших дзюдоїстів відобразився у досягненнях цього турніру: Кім Сергій - бронзовий призер у ваговій категорії -66 кг; Кулєшов Назар - переможець у ваговій категорії -81 кг; Кохановський Станіслав - срібний призер у ваговій категорії -90 кг. Зайняті місця дозволи хлопцям отримати путівку Чемпіонат України, який вже зовсім скоро відбудеться у Вінниці.

Кафедра фізичного виховання та спеціальної підготовки щиро вітає наших спортсменів з чудовим початком осінньо-весняного спортивного сезону, бажаємо їм та тренерському складу вдалих стартів і перемог!