Випускники складають військову присягу

30 липня 2024 року в Університеті митної справи та фінансів відбулось урочисте складання військової присяги випускниками кафедри військової підготовки, які атестувались до присвоєння первинного офіцерського звання «молодший лейтенант» запасу. Понад 60 випускників кафедри разом з гостями свята, батьками та близькими зібралися у внутрішньому дворі Університету для участі у цьому урочистому заході.

Цьогорічні випускники з гідністю довели, що заслуговують здобуття даного звання. Ще під час навчання на кафедрі вони активно вивчали дисципліни загальновійськової підготовки, організації та методики роботи з особовим складом військових підрозділів, тактичної та тактико-спеціальної підготовки, військово-технічної й військово-спеціальної підготовки, які закріплювались практичним виконанням. Їх не зупинило випробування війною, адже кожен сьогоднішній випускник із відвагою прийняв виклик долі та вступив до числа студентів кафедри під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Тож, проявивши впродовж навчання усвідомлену майстерність, кожен зі студентів отримав можливість скласти Військову присягу та із гордістю називати себе офіцером.

В урочистому заході взяли участь заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ірина Грицай, представники військових частин гарнізону, які входять до Сил оборони України, військового духівництва, волонтери Українсько-корейського центру на чолі з професором Чой Кванг Суном. Під час ритуалу складання військової присяги на вірність українському народові відбулося передача уже третьої партії лікарських засобів та медичних виробів - аптечок SE PRO TYPE, наданих компанією ES Group, для бойових бригад Національної гвардії України. Під час виступів запрошені гості закликали випускників кафедри сумлінно, самовіддано служити Україні, твердо і непохитно стояти на сторожі свободи та незалежності нашої держави. Після прийняття військової присяги випускники кафедри військової підготовки отримали благословення отця Антонія.(ПЦУ)

Вітаючи майбутніх захисників Вітчизни зі знаменною подією у їх житті та в історії університету, ректор Університету Дмитро Бочаров наголосив, що ритуал Військової присяги є святом, що уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі. Ректор висловив віру, що на польових заняттях, стрільбищах курсанти повною мірою відчули, що є така професія - захисник Вітчизни і зрозуміли, яка відповідальність лягає на їх молоді плечі й висловив впевненість, що студенти стануть гідними офіцерами. Він благословив  випускників у добрий час, побажав щастя, здоров’я і бадьорості духу, Перемоги, впевненості у собі і щасливому майбутньому нашої Вітчизни.

На завершення ритуалу урочистого складання військової присяги рідні та близькі з усмішками на обличчях та сльозами на очах, палкими обіймами і фото на пам’ять привітали своїх відважних синів та доньок.