«Гарячі» новини спорту

Спекотний липень виявився не тільки у повітрі, а й в нових спортивних досягнень наших провідних спортсменів. Представниця фінансового факультету, Аліса Віденєєва, протягом липня прийняла участь у двох міжнародних турнір, відзначившись чудовими результатами.

6 та 7 липня столиця Чехії, Прага, приймала юніорський Кубок Європи з дзюдо серед юніорів та юніорок, спортсменів не старше 21 року. Хлопці та дівчата цього вікового дивізіону посилено готуються та проходять відбір до Чемпіонату Європи U21, який пройде в естонському Таллінні на початку вересня. До того часу відбудуться ще три Кубки Європи U21 - в Пакші, Берліні та Скоп’є.

У змаганнях прийняло участь 25 країн та 406 учасників. До складу збірної команди України увійшли й представники дніпровської школи дзюдо. Провівши на татамі п’ять сутичок, наша Аліса вийшла переможницею в чотирьох, у підсумку посівши третє місце та отримала звання бронзової призерки Кубку України у ваговій категорії -70 кг.

Але, вже наступного тижня, зібравши всі сили та досвід, Аліса підкорює найвищу спортивну сходинку та стає ЧЕМПІОНКОЮ ЄВРОПИ з дзюдо у віковому дивізіоні U21 (юніори та юніорки не старше 21 року). Це перша медаль найвищого гатунку в кар’єрі на міжнародній арені. В юніорському дивізіоні Аліса виступає з минулого року і поки що мала в своєму активі 4 бронзових медалі з Кубків Європи.

На Кубку Європи в угорському Пакші 13-14 липня зібралося 360 учасників з 29 країн світу.  Наша спортсменка була найсильнішою у ваговій категорії до 70 кг. На шляху до медалі наша студентка, здобула перемоги над суперницями з Австрії, Франції, Польщі та в фіналі над представницею Швейцарії Ейпріл Фохоу. У вирішальній сутичці, Аліса, спочатку поступалася оцінкою, але змогла переломити хід поєдинку та добилася перемоги.

Кафедра фізичного виховання та спеціальної підготовки вітає з таким грунтовним досягнення Алісу, а також її тренерів Катерину Харламову та Людмилу Плієву (представники спортивному клубі «Тайфу Дзюдо»).

Для всіх тих хто полюбляє спорт та хоче пов’язати своє життя з фізичною культурою, спортом та здоровим способом життя, нагадуємо, що наразі триває Вступна кампанія - 2024, а Університет митної справи та фінансів разом з кафедрою фізичного виховання та спеціальної підготовки запрошує на навчання за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт».