Відбувся «Всеукраїнський форум керівників закладів вищої юридичної освіти»!

У Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого 9 липня 2024 р. відбувся «Всеукраїнський форум керівників закладів вищої юридичної освіти» у перебігу якого обговорювались актуальні проблеми підготовки здобувачів вищої освіти в галузі 08 «Право» за спеціальністю 081 «Право». У дискусії взяли участь народні депутати України, представники професійної юридичної спільноти, міжнародні партнери, керівники закладів вищої юридичної освіти, громадськість. До роботи науково-комунікативного заходу долучилося понад 60 учасників, серед яких був проректор з наукової роботи, д.ю.н., професор Д.В. Приймаченко, який представляв Університет.

У межах форуму відбулося підведення підсумків реалізації «Всеукраїнського освітнього Проєкту «Незламні правничі школи України» та урочисте вручення дипломів учасникам Проєкту, у тому числі й ННІ права та міжнародно-правових відносин, який брав активну участь у Проєкті, сертифікатів науково-педагогічним працівникам-спікерам Проєкту.

Окремо обговорювалися деталі створення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація керівників закладів вищої юридичної освіти України», метою діяльності якої буде підвищення рівня підготовки правників - здобувачів вищої освіти, імплементація міжнародних норм і стандартів в національний освітній та науковий процес, участь у підготовці законодавчих та підзаконних нормативних актів в освітній сфері тощо. У підсумку представники правничих шкіл прийняли одностайне рішення щодо створення Асоціації. Наш ННІ права та міжнародно-правових відносин після створення Асоціації стане повноправним її членом та буде залучений до реалізації завдань, що постануть перед Асоціацією.