Секрети сфери DevOps у події «JunVsLead: DevOps Edition» в SoftServe Academy

Студенти IT-напряму, викладачі кафедри та всі охочі побували на цікавій онлайн-зустрічі 16 травня 2024 р., яка була організована SoftServe Academy і присвячена сфері DevOps. Спікерами були Project Meneger Петро Януш з багатим досвідом в ІТ-сфері та Богдан Гаврилець, який працює як Cloud DevOps Engineer декілька місяців в SoftServe. Доповідачі розповіли про цікаву професію майбутнього DevOps-Engineerіng, в яку перетворюються методології і  технології процесів проектування, автоматизації, оптимізації, моніторингу розробки програмного забезпечення для зв’язку клієнтської та серверної команд. DevOps дуже швидко еволюціонує завдяки інноваціям, штучному інтелекту, методам, сервісам, новим інструментам для кінцевої мети - побудови якісних оптимальних програмних продуктів для бізнес-запитів та очікувань клієнта, що дозволяє останньому досягти ефективного зростання у бізнесі. В цій професії велике значення мають не тільки інструменти, а й інтелект та знання інженерії. Було зазначено, що дуже важливими є комунікація менеджера і виконавців, вміння працювати в команді, глибоко розуміти процеси розробки програмних продуктів, інструменти і середовища, сучасні мови програмування. Для прикладу інтенсивності роботи було наведено, що 10  інженерів обслуговують більше 60 серверів в 20 країнах світу.

Учасники зустрічі почули цікаві відповіді на свої питання від спікерів, зокрема: які питання задають на співбесіді бажаючим увійти в DevOps- Engineerіng для стажування; які інструменти будуть популярними найближчим часом; на які мови програмування звертати особливу увагу; які задачі виконує Project Meneger і на які орієнтують juniors.

DevOps-інженери знають, як зробити розробку програмних продуктів швидкою, ефективною та безпечною з найбільшою користю для бізнесу.