Нові знання для студентів про розвиток бізнесу через грантові можливості

9 травня 2024 року викладачі кафедри обліку, аудиту, аналізу та оподаткування разом зі студентами спеціальності 071 «Облік та оподаткування»  1 курсу стали учасниками тренінгу «Розвиток бізнесу через грантові можливості. Огляд поточних програм», який проводився Чернігівською торгово-промисловою  палатою.  Спікером заходу виступила Олександра Борисенко - віцепрезидентка Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, експертка з питань грантових програм для МСБ.

На тренінгу учасники дізналися : що таке грантові  програми та їх види; де шукати гранти та як  правильно заповнити заявку для їх отримання; особливості написання бізнес-проєктів; огляд доступних програм та корисні посилання. Олександра Борисенко розповіла також про можливості безкоштовного навчання та менторську підтримку для малих бізнесів.

Більшість грантових програм дає можливість отримати доступ до безкоштовного навчання на теми стратегій, фінансів, продажів, маркетингу, аналізу, командної підтримки й інші.

Представник державного банку «Ощадбанк» Сергій Мозолев розповів про співфінансування держави і підприємців при проведенні бізнесів, про зміни в законодавстві.

Отримані знання на тренінгу будуть корисні студентам при вивченні дисциплін - Основи  організації обліку та бізнесу у суб’єктів господарювання; Облік і звітність в оподаткуванні суб’єктів підприємництва; Обліково-податкове  консультування бізнесу та ін., а в подальшому – для успішного працевлаштування або відкриття та ведення власного бізнесу.