ЗУСТРІЧ НА КАФЕДРІ ВІЙСЬКОВОЇ ПІДГОТОВКИ

З нагоди Дня пам’яті та примирення на кафедрі військової підготовки УМСФ відбулася зустріч з активним учасником російсько-української війни,  першим заступником командира 3-ої окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України майором Родіоном Кудряшовим (позивний «Радік»).

З перших днів війни Родіон Кудряшов взяв участь у формуванні частини територіальної оборони в м. Дніпро. 6 березня 2022 року став командиром батальйону ТРО «Азов» 98 бригади ЗСУ. Після створення 3ОШБр, зі всіх «азовських» загонів, що складалися з колишніх військовослужбовців і активістів і функціонерів «Національного корпусу», зайняв посаду заступника командира бригади. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Родіон розповів історію створення славетної бригади, поділився власним досвідом участі у бойових діях. Нагадаємо, 3-тя окрема штурмова бригада була сформована на основі підрозділу спеціальних операцій Збройних сил України, який своєю чергою був сформований на основі добровольчого загону територіальної оборони «Азов», що був створений у Києві 24 лютого 2022 року, в перші години повномасштабного вторгнення. Під час російського вторгнення в Україну у 2022 році бійці з’єднання брали участь в обороні міста Київ, міста Маріуполь, звільненні Херсону й Херсонської області а також в подальшому, боях на Донеччині та Харківщині.

Зустріч тривала більше однієї пари, а після оголошення повітряної тревоги – була продовжена в укритті навчального корпусу. Студенти уважно слухали розповідь першого заступника командира бригади і задавали питання, зокрема щодо матеріального забезпечення армії, надходження допомоги від західних партнерів, адаптації воїнів на полі бою. Подібні зустрічі є дуже важливим елементом національно-патріотичного виховання молоді сьогодні, її підготовки до національного спротиву.