Весняні спортивні події

Черлідинг

26-28 квітня 2024 року відбувся Чемпіонат України Всеукраїнської федерації черлідингу та чир-спорту. Головний суддя змагань - президент Всеукраїнської федерації черлідингу та чир-спорту Анатолій Носак. Доцент кафедри фізичного виховання та спеціальної підготовки Бузоверя Анна - суддя Національної категорії, штрафний суддя змагань.

Студентки 1 курсу групи ФВ-23-1 (спеціальність 017 «Фізична культура і спорт») Мінак Альона, Кадигроб Марина та Кошман Олександра прийняти участь у якості тренерів своїх команд. Команда Infinity - 1 місце у номінації Cheer Dance Show, вікової категорії бебі - тренер Мінак Альона. Команда NRG Sport - 1 місце у номінації Jazz, вікової категорії Діти, тренер Кошман Олександра. Команда NRG Sport - 1 місце у номінації Cheer All Female, вікова категорія Діти, тренер Бузоверя Анна. Сольний виступ Сидорчук Софії - 1 місце у номінації Modern Solo, вікової категорії бебі, тренер Кадигроб Марина.

Борьба дзюдо

02.05.2024 року Київ приймав Кубок України з боротьби дзюдо під патронатом Національного олімпійського комітету та федерації дзюдо України. У змаганнях прийняло участь понад 300 кращих спортсменів, представників різних регіонів. До складу збірної команди Дніпропетровщини увійшли і представники Університету митної справи та фінансів Аліса Віденєєва (гр. ЕО-21-1), Кулєшов Назар (М-20-3), Кім Сергій (П-21-2).

За результатами турніру Аліса стала чемпіонкою Кубку України у ваговій категорії -70 посівши перше місце у напруженій, конкурентній боротьбі; хлопці, нажаль, зупинилися за крок до перемоги, але показали досить високий потенціал підготовки та змагальної діяльності. В цілому збірна команда області виборола 10 медалей різного ґатунку.

Всеукраїнський семінар

30.04.2024 року завідувач кафедри фізичного виховання та спеціальної підготовки, Ірина Луценко, прийняла участь у Всеукраїнському онлайн-семінарі по залученню учнівської молоді до участі у фізкультурно-оздоровчих заходах, незалежно від рівня підготовленості здобувачів освіти і наявності особливих освітніх потреб. Захід мав надзвичайну зацікавленість серед фахівців та здобувачів галузі «Фізична культура і спорт», майже 450 учасників. Спікери, у доповідях, приділили максимальну увагу питанню залучення до освітньої діяльності закладів дошкільної освіти, загальної середньої освіти, позашкільної освіти, професійно-технічної освіти, вищої освіти та самоосвіти осіб з особливими освітніми потребами. Основні гасла заходу: «Ми всі різні, але маємо однакові потреби!»; «Проводимо – мотивуємо!»; «Педагогіка партнерства – інструмент створення інклюзивного освітнього середовища», а також слова відомого педагога Василя Сухомлинського: «Якщо вчитель став другом дитини, якщо ця дружба осяяна благородним захопленням, поривом до чогось світлого, розумного, у серці дитини ніколи не з'явиться зло».

Кафедра фізичного виховання та спеціальної підготовка вітає наших провідних спортсменів, тренерів та викладачів з досягнутими результатами!.