Перший у Дніпрі Магістральний міні-EdCamp Dnipro

20 квітня на базі Наукового ліцею міжнародних відносин Університету митної справи та фінансів відбулася визначна для нашого міста та регіону подія - перший у Дніпрі Магістральний міні-EdCamp Dnipro. Освітяни з Дніпропетровщини, Одещини, Київщини, Львівщини, Житомирщини, Черкащини мали можливість долучитися до (не) конференції в форматі EdCamр та атмосфери єднання, навчання, обміну досвідом, спілкування та релаксу. Для команди однодумців-вчителів ліцею, які створювали цей захід: Ірини Гевели, Яни Шиманчик, Тамари Боєвої, Ярослава Гриньова це був перший досвід організації подібного заходу, але всі задуми та ідеї було втілено в життя на найвищому рівні! Цей захід, проведений у день жалоби, під сирени і обстріли, довів - освітян здолати неможливо! Цьогорічні EdCampи проходять під спільним гаслом: "ПОВІРМО, ПЕРЕМАГАЙМО, ПІДТРИМУЙМО"! Саме цей принцип реалізовувався в стінах ліцею - адже захід для освітян об'єднав всіх учасників освітнього процесу: вчителів, учнів, батьків, представників адміністрації, бізнесу, місцевої влади. Нашим головним партнером виступив наш засновник Університет митної справи та фінансів та його керівництво - ректор Дмитро Бочаров, голова Вченої ради - Віктор Ченцов, які підтримали всі ідеї та сприяли в організації цієї масштабної події. Дякуємо Технічному музею «Машини Часу» за чудову виставку ретро автомобілів та безкоштовні квитки до музею для едкемпівців, за готовність підтримати українську освіту. Дякуємо Центру професійного розвитку педагогічних працівників "Освітня траєкторія" ДМР за яскравих спікерів та участь в активностях заходу. Дякуємо Музею історії Дніпра та міському Планетарію. Окрема вдячність пані Наталії Гончар, народній майстрині з лялькарства, за неймовірну виставку авторських ляльок - мотанок та майстерки для педагогів. Дякуємо батькам, учителям, учням Наукового ліцею міжнародних відносин, силами та ідеями яких створювалося все: яскраві локації, смачний фуршет, зручності, краса навколо.
До ліцею в день заходу також завітали почесні гості, які провели для вчителів свої особливі спікерські сесії: відомі вчителі, науковці, блогери, редактори і видавці, коучі та психологи. Зокрема, вчителі-учасники мали можливість потрапити на лекцію професора Костянтина Баханова (м.Львів), доктора історичних наук Ігоря Щупака (м.Дніпро, м.Торонто), вчительки, яка входить в ТОП -10 світової премії Global Teacher Prize Людмили Таболіної (м.Київ). Для вчителів відбулася особлива сесія від представників ГО ЕдКемп Україна на тему: "Повірмо, підтримуймо, перемагаймо: як створити спільноту, що є стійкою". Попри тривоги і вимушені сесії в укритті, всі заплановані в межах заходу активності відбулися на високому рівні. Особливо активно пройшла панельна дискусія, під час якої вчителі могли почути думку спікерів щодо мотивації учнів до навчання в умовах війни. В дискусії прийняли участь голова Вченої ради Університету митної справи та фінансів Віктор Ченцов, директор Українського інституту вивчення Голокосту "Ткума", к.і.н., Ігор Щупак, представник батьківської спільноти ліцею, підприємець Олександр Дюдя та вчителька ліцею Educator м.Києва Людмила Таболіна.
В ході заходу відбулися 26 спікерських сесій, кожен вчитель самостійно обирав свою локацію та міг створити власну програму заходу відповідно до запропонованих івентів. Під час заключного урочистого концерту відбулося нагородження спікерів та підведення підсумків заходу. Сподіваємося, що рух EdCamp стане традиційною освітньою подією для Дніпра і вже наступного року ми знову зустрінемося з вчителями з усієї України під гаслом: "Повірмо, перемагаймо, підтримуймо!"