ЗНАЙОМИМОСЬ З СУЧАСНИМИ ТЕНДЕНЦІЯМИ НА ГЛОБАЛЬНИХ E-COMMERCE РИНКАХ

26 березня 2024 року здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 292 Міжнародні економічні відносини, та викладачі кафедри міжнародних економічних відносин в он-лайн форматі відвідали інфосесію «Переваги продажів на E-Commerce. Глобальні тренди».

Організатором заходу виступила Торгово-промислова палата України у рамках реалізації проєкту «Розвиток МСП: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу», який реалізує Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні за фінансової підтримки Уряду Німеччини.

Спікерами заходу були Діна Сідаш, віцепрезидентка Дніпропетровської Торгово-промислової палати, та Владислав Лук’яненко, завідувач Центру підтримки експорту Дніпропетровської Торгово-промислової палати.

Під час заходу основна увага спікерів була зосереджена на аналізі деяких майданчиків, які працюють на E-commerce, характеристиці переваг здійснення торгівлі у форматі E-commerce (наприклад, наявність великої клієнтської бази, широкий доступ до великої кількості нових клієнтів, можливості презентації нових товарів з нульовою комісією, широкі можливості для відкриття нових магазинів завдяки можливості широкого налаштування профілю на маркетплейсах); основні вимоги до товарів, що представлені на E-commerce; також були детально розглянуті алгоритми виходу на глобальні E-commerce ринки, сучасні тенденції функціонування та перспективи їх розвитку.

Незважаючи на широкий спектр питань та їх масштабність, спікерам вдалося викласти аналітичний матеріал у цікавій для слухачів формі з широким залученням статистичних даних, актуальних прикладів та узагальнень, що дозволило окреслити провідні тенденції на глобальних  E-commerce на сучасному етапі.

Відвідування цього заходу позитивно позначиться на процесі формування фахових компетентностей, необхідних для успішної професійної діяльності в сфері міжнародних економічних відносин.