РОЗШИРЕННЯ КАР’ЄРНИХ ГОРИЗОНТІВ: ЗУСТРІЧ З РОБОТОДАВЦЕМ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «МІЖНАРОДНІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ»

12 березня 2024 року відбулась зустріч науково-педагогічних працівників кафедри міжнародних економічних відносин та здобувачів освітньо-професійної програми «Міжнародні економічні відносини» з потенційним роботодавцем, Горелик Вікторією Іванівною, директором та співзасновницею компанії ТОВ ТД «Агрохімпром». Модератором зустрічі був виконуючий обов’язки завідувача кафедри міжнародних економічних відносин Білозубенко Володимир Станіславович.

Під час зустрічі пані Вікторія поділилась з присутніми власним досвідом щодо налагодження співробітництва з міжнародними партнерами в сфері торгівлі сировиною, імпорту добрив та сировини для виробництва добрив з країн Європи, США, КНР, Індії.  Жвавий інтерес серед присутніх викликала розповідь про особливості ведення бізнесу з представниками КНР, Туреччини, Польщі, Марокко, Індії.  Значну увагу було приділено особливостям введення бізнесу в умовах російської агресії, зокрема побудові нових логістичних маршрутів через Румунію, Польщу через неможливість транспортувати товари морським шляхом. Було наголошено, що на сучасному етапі державного регулювання у веденні бізнесу практично немає в Україні.

У ході розмови присутні мали можливість поставити запитання до Вікторії Іванівни, на які були надані змістовні відповіді. Зокрема, здобувачі поцікавились щодо експортного потенціалу України у хімічній промисловості, необхідних професійних якостей та компетентностей, якими мають володіти сучасні бізнесмени, викликів та загроз, з якими довелося зустрітися українським підприємствам через російську агресію.

Зустріч була цікавою та корисною для всіх її учасників! Щиро дякуємо Вікторії Іванівні й сподіваємось на продовження співпраці.