ДО УВАГИ НАУКОВЦІВ!

25 січня 2024 р. відбудеться науковий семінар за міжнародною участю на тему: «РЕАЛІЗАЦІЯ МИТНИМИ АДМІНІСТРАЦІЯМИ ПРАВООХОРОННОЇ ФУНКЦІЇ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

Одним із основних суб’єктів протидії контрабанді та іншим порушенням митних правил є митні органи України. З моменту їхнього створення ще й досі саме на них покладається обов’язок боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. Дієвою формою протидії митним правопорушенням є здійснення правоохоронної діяльності, важливою складовою якої є можливість здійснення митними органами оперативно-розшукової діяльності. У цьому контексті актуальним є аналіз сучасного стану правоохоронної діяльності митних органів та дискусії щодо повернення їм права на здійснення оперативно-розшукової діяльності. Окрему увагу буде приділено проблематиці правової кваліфікації контрабанди та відповідальності за її вчинення.

В рамках наукового семінару відбудеться презентація монографії «Customs Service against сontraband. Свідчення з України».

До участі у науковому семінарі запрошуються науковці, здобувачі вищої освіти, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, приватних компаній, установ та організацій – міжнародних партнерів Університету митної справи та фінансів.