Робоча зустріч з представниками UNDP

14 грудня 2023 року відбулася робоча зустріч з представниками UNDP (Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні) та керівництвом Центру ветеранського розвитку при Університеті митної справи та фінансів. В робочій зустрічі прийняли участь:Тетяна Сила спеціалістка із мобілізації громад ПРООН, Михайло Карелін фахівець із мобілізації громад ПРООН, Олексій Махніборода локальний координатор ПРООН, Сергій Звірко керівник Центру ветеранського розвитку, Тетяна Лахнова консультантка ПРООН, представниця Центру, перший проректор, голова вченої ради Університету митної справи та фінансів Віктор Ченцов та завідувач кафедри військової підготовки УМСФ Олег Поплавський.

На зустрічі обговорювали надважливу тему: професійна інтеграція та реінтеграція осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України до умов цивільного життя.

Декілька важливих інсайтів зустрічі:

  • Перспективи напрямів діяльності та розвиток функціонування Центру ветеранського розвитку можуть стати одним з інструментів переходу від військової кар’єри до цивільного життя, соціальної адаптації та розширенню можливостей для ветеранів та членів їх сімей.
  • Громади відіграють провідну роль у підтримці реінтеграції ветеранів, тому діяльність Центру ветеранського розвитку має бути орієнтований на громаду, супровід та сталу підтримку ветерана під час професійної адаптації
  • Університет митної справи та фінансів продовжує підтримувати Центр ветеранського розвитку в процесі створення додаткових можливостей для реінтеграції ветеранів.