Лекція для студентів першого курсу спеціальності 122 “Комп’ютерні науки” від фахівців IT - компанії Yalantis

В рамках актуалізації навчального процесу з метою набуття здобувачами вищої освіти досвіду практичного втілення отриманих в результаті навчання знань кафедра Комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення залучає до навчального процесу фахівців-практиків в галузі інформаційних технологій. Так 9 листопада  2023 р відбулася лекція для студентів першого курсу спеціальності 122 “Комп’ютерні науки” з дисципліни ОСНОВИ РОЗРОБКИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ представниками компанії Yalantis, які мають багаторічний досвід роботи з розробки програмних продуктів.

Під час зустрічі студенти мали можливість дізнатися про важливі аспекти майбутньої професії та отримали цінні поради, що допоможуть їм досягти успіху в навчанні: як окреслити роадмап свого розвитку; тримати руку на пульсі; розвивати навички тайм-менеджменту; знаходити корисні ресурси для професійного розвитку; як не втрачати мотивації.

Спікери Сергій Журавель (Director of Engineering) та Таран Єлизавета (Event Manager) розповідали  про поняття сервісної або outsource-компанії, різницю між outsource- та outstaff-компаніями. Були рзглянуті питання динаміки та перспективи ринку програмного забезпечення з урахуванням сучасних тенденцій розвитку штучного інтелекту.

Після лекції студенти задавали питання стосовно того, що потрібно знати початківцю для отримання роботи, як підготуватись до технічної співбесіди, які навички дозволять мати пріоритет на співбесіді тощо.

Наприкінці зустрічі найбільш активні учасники отримали сувеніри від компанії.