Тиждень спортивних подій

Минулий тиждень виявився дуже цікавим і насиченим для спортивної спільноти університету. Початок тижня ознаменувався приємними новинами від студенток групи ФВ-23-1 (спеціальність 017 «Фізична культура і спорт») Кошман Олександри, Кадигроб Марини та Минак Альони.

Дівчата дуже вдало дебютували вже у якості молодих фахівців, представивши виступи своїх вихованок 5 листопада на відкритому Кубку Дніпропетровської області з черлідингу та чир-спорту. В змаганнях приймало участь понад 500 учасниць, з м. Дніпро, м. Павлоград, м. Камʼянське, ПГТ Магдалинівка, ОТГ Слобожанське, представлено 177 номерів виступів. Команда Альони Минак «Infinity» посіла 1 місце у номінації Jazz (вікова категорія 4-7 років), команда Кошман Олександри та Кадигроб Марини «NRG Sport» також 1 місце у віковій категорія 7-12 років. Також вихованки наших дівчат вибороли перемогу та призові місця у дуеті та сольних виступах. З показовим виступом на змагання завітали представниці Університету третього віку, які доречи, тренуються на базі нашого вишу. Змагання пройшли під керівництвом президента Всеукраїнської федерації черлідингу та чир-спорту Носак Анатолія Миколайовича, а представниками суддівського корпусу були доценти кафедри Анна Бузоверя та Луценко Ірина.

Наступна видовищна подія відбулась в стінах університету – міжфакультетський турнір з баскетболу. Протягом двох днів команди виборювали право за першість і кубок університету, а професійне суддівство та високий рівень проведення змагань забезпечила головний суддя – Оніщенко Валерія (студентка групи ФВ-23-3).

Отже, звання чемпіона отримала мікс команда факультетів фінансового та управління у складі: капітана команди Марущак Нікіти (ПС-23-1), Борулько Арсенія, Д’яченко Даниїла (ФК-23-3), Шайхутдінова Раміра (ФК-22-2), Єгорова Володимира (М-23-3), Немова Олександра (ЖР-23-2) та Шиян Артема (М-23-2).

Срібні призери – факультет інноваційних технологій: Свіченський Ігор (капітан команди), Глушко Артем, Зубко Данило, Іщенко Андрій, Мартинчук Олександр, Медведєв Максим, Мельник Андрій, Носик Антон, Степанов Микита, Терновський Тарас (Т-23-1), Блажко Станіслав (К-23-1), Коваленко Євгеній (Т-23-30).

Бронзові нагороди виборола команда факультету економіки, бізнесу та міжнародний відносин у складі: Ковальова Єгора (капітана команди), Бажан Даниїла, Горб Олексія, Крутєєва Давида, Пученіна Владислава, Сагай Дмитра, Цимбалюк Богдана, Чеховича Дмитра (всі ЕП-23-2).

Цього навчального року Дніпропетровське обласне відділення (філія) Комітету фізичного виховання та спорту МОН України вирішила відновити турніри з різних видів спорту серед студентських команд області (через Covid та військовий стан не проводились з 2020 року).

Першим таким змаганням став турнір з футзалу серед студентів закладів вищої освіти області, який відбувся на спортивній базі Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, головний суддя змагань – Заслужений працівник фізичної культури, Заслужений тренер України Куниця Олександр Павлович. Кількість команд учасниць – 5.

Для команди університету у складі Якименко Рената (ЕО-23-1, капітан команди), Шевченко Данила (ЕП-23-1), Шишкіна Кирила (ЕМ-23-1), Бажан Даниїла, Колесник Олега, Ковальова Єгора (ЕП 23-2), Сорсорян Тиграна (К-23-1), Матяж Владислава (ПО-23-2), Ханько Сергія (П-23-2), Коваленко Володимира (ЕМ-23-2), Ждан Івана, Варчука Ростислава та Коваленко Кирила (ФВ-23-1) ці змагання також дебютні. Нашим хлопцям довелося дуже складно, бо ми були єдиною командою, яка представлена виключно студентами першого курсу, наразі не маємо тренера та досвіду командної гри саме у такому складі. Отримавши перемогу у дуже красивій грі з командою «Політехніки» (рахунок 5:2), на жаль, наступні три гри наші хлопці програли, посівши у підсумку четверте місце.

Але, головним є командний дух нашої команди. Хлопці надзвичайні молодці, боротьба розгорталась за кожну атаку, а чудова підтримка наших дівчат-вболівальниць була нагородою за кожен забитий гол. Капітан команди та ще четверо гравців основного складу, вирішили приймати участь у змаганнях, незважаючи на отримані травми. Як сказали наші хлопці: «Гра за університет – це гідно! Ми будемо грати 100%». Тому для нас вони – чемпіони вже зараз, а медалі, кубки та грамоти в нас ще попереду.

Кафедра фізичного виховання та спорту щиро вітає всіх наших спортсменів, бажає наступних досягнень та сходжень на п’єдестал пошани.

Крім того, анонсуємо турнір з волейболу серед студентів і студенток закладів вищої освіти, який відбудеться 17 листопада 2023 року з 9 години на спортивних майданчиках Університету митної справи та фінансів.