Відкрита лекція партнерів Центру регіонального розвитку банківської системи України

На фінансовому факультеті 27 жовтня відбулася відкрита лекція із загального циклу «Знайомство з майбутньою професією», яку провели учасники Дніпровського банківського союзу, керівники банківських установ з багаторічним досвідом для студентів першого курсу, що навчаються за спеціальністю 072 «фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

Про історію банківської системи, особливості розвитку українських банків розповів Міняйло Валентин Францевич, який останні роки активно співпрацює з Національним банком України за програмами фінансової освіти для молоді.

Президент Дніпровського банківського союзу, к.е.н Косюга Володимир Володимирович звернув увагу першокурсників на пріоритети підготовки до роботи у сучасній сфері фінансів, суперечливість завдань, які вирішують фахівці, необхідність комплексної оцінки рішень, які вони приймають та можливих негативних наслідків. Велику зацікавленість викликало нещодавнє різке зниження облікової ставки НБУ, наслідки якого стали предметом дискусії.

Шановні стейкхолдери також прийняли участь у засіданні кафедри фінансів, банківської справи та страхування. Разом із викладачами кафедри, вони обговорили особливості сучасного етапу розвитку банківської системи, можливість підготовки фахівців для роботи на ринку капіталів, структуру освітно-професійної програми кафедри. Колектив кафедри мав змогу обговорити з практиками напрями актуальних науково-практичних досліджень.

Дякуємо партнерів Центру регіонального розвитку банківської системи України за співробітництво!