ВІДБУЛАСЯ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «МОДЕЛЬ ООН У ДНІПРІ 2023»!

“Модель ООН у Дніпрі 2023” (DniproMUNʼ23) Національного проєкту “Детально про Глобальне” від ФРІ та ELSA Dnipro

21-22 жовтня 2023 р., до міста Дніпро завітали учні та студенти з 5 регіонів України на Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Модель ООН у Дніпрі 2023», організовану спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ), Всеукраїнською Громадською організацією «Європейська асоціація студентів права України» (ELSA Dnipro) та Університетом митної справи та фінансів.

Модель ООН – науково-практична конференція, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. ЇЇ учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедур. Учні та студенти представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в ООН.

Основною метою проєкту є створення освітнього середовища для студентів та молоді, сприяючи їхньому розумінню міжнародних відносин, глобальних проблем та дипломатичних процесів, розвивати аналітичні навички, комунікативну компетентність та лідерські якості для активної участі у розв'язанні світових проблем і формування обізнаного громадянина світу.

У 2023 році на порядку денному науково-практичної конференції «Модель ООН у Дніпрі 2023» (DniproMUNʼ23) були винесені наступні теми: Ядерне стримування, як спосіб запобігання третьої світової війни та Положення в області прав людини в Ізраїлі.  Понад 20 учнів та студентів з різних регіонів України прибули до Дніпра, аби представити інтереси держав, що були визначені напередодні конференції та вирішити цей порядок денний.

Конференція проводилась у форматі Генеральної Асамблеї та пленарного засідання в двох комітетах – Рада ООН з прав людини та Перший комітет Генеральної Асамблеї з питань роззброєння та міжнародної безпеки

Захід відкрив Ректор Університету митної справи та фінансів, Дмитро БОЧАРОВ, який привітав делегатів та організаторів проєкту з початком плідної роботи та зазначив важливість обговорення актуальних проблем міжнародного права та міжнародних відносин.

Координатор проєкту «Детально про Глобальне від ФРІ», Ілля ПЕРЕПІЧАЄВ, урочисто подякував Університету за чудову гостинність та допомогу в організації заходу.

Генеральна секретарка Всеукраїнської громадської організації «Європейська асоціація студентів права України» (ELSA Dnipro), Катерина БАЙРАК, подякувала Університету за тривалу співпрацю та запропонувала організацію подальших заходів: самопрезентації та ІІІ Всеукраїнської школи з міжнародного гуманітарного права у листопаді 2023 р.

Всі делегати два дні плідно працювали в рамках двох комітетів: Рада ООН з прав людини та Перший комітет Генеральної Асамблеї з питань роззброєння та міжнародної безпеки. Результатом їх роботи є розроблені актуальні та дієві рішення в напрямках міжнародної безпеки та прав людини.

На урочистому закритті Генеральної Асамблеї кожен делегат був відзначений сертифікатом учасника, а два найкращі делегати, отримали нагороди та дипломи.

Університет митної справи та фінансів висловлює подяку ФРІ та ELSA Dnipro, організаторам та делегатам DniproMUNʼ23 за ініціативу та зацікавленість у заході! Далі буде!