Викладачами фінансового факультету були проведені лекції для студентів з приводу Академічної доброчесності.

Відповідно до Статті 42 Закону України «Про освіту», «Академічна доброчесність — це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень. 
 
Університетська спільнота вважає академічну доброчесність не лише вимогою законодавства, але базовою цінністю закладу й необхідною умовою побудови дієвої та ефективної системи освіти в Україні. Тому наші викладачі, студенти, інші працівники дотримуються принципів академічної доброчесності та активно поширюють інформацію про них.
 
Академічну доброчесність та академічну свободу як фундаментальні академічні цінності відображено в «Кодексі честі та етики Університету митної справи та фінансів»  яким були ознайомлені студенти фінансового факультету. Нагальним питанням на лекціях також було ознайомлення з  “Положенням про протидію плагіату в УМСФ” . Під час навчання, студента та викладачі повинні дотримуватись всіх основних принципів доброчесності, а саме мужності, справедливості, відповідальності, поваги й довіри.