Переможці на Чемпіонаті Світу з Науки !

У І Чемпіонаті Світу з Науки у Дубаї, який відбувся 7-21 серпня 2023 року, взяли участь 1236 учасників з 69 країн світу, а роботи було представлено у 38 галузях науки. Нагороди здобули 360 вчених. У загальнокомандному заліку 1 місце посів Китай, 2 – США, 3 – ОАЕ, 4 – Індія, 5 – Франція, 6 – Велика Британія, 7 – Бразилія, 8 – Ізраїль, 9 – Україна, 10 – Австралія.

Змагання фінансувалися за рахунок міжнародного гранту в еквіваленті EUR 1 200 000, наданого IHBI за фінансової підтримки ОАЕ, Італії, Болгарії, США, Ізраїлю та Китаю, а також залучення благодійних внесків.

Наукові роботи оцінювала Міжнародна експертна суддівська комісія з авторитетних вчених (серед суддів було понад 30 Нобелівських лауреатів) за бальною системою. Критеріями оцінки статей виступили наукова значимість та новизна, достовірність отриманих результатів. Результати І Чемпіонату Світу з Науки у Дубаї були вирахувані за допомогою технології GLOBES із застосуванням штучного інтелекту.

За результатами змагань призером у галузі математичних наук стала команда науковця УМСФ, кандидата технічних наук Миколи Федоровича Мормуля (кафедра комп’ютерних наук ті інженерії програмного забезпечення) з роботами «Математичне моделювання динаміки розвитку багаторічних популяцій з сезонним розмноженням» і «Моделювання взаємин біологічних систем з урахуванням смертності та народжуваності» (співавтори: Романчук Любов Анатоліївна, к. ф. н., Щитов Олександр Миколайович, к. ф.-м. н.; Щитов Дмитро Миколайович, к. е. н.).

Щиро вітаємо науковців із переконливою перемогою на I Чемпіонаті Світу з Науки у Дубаї та бажаємо подальших творчих здобутків!