Нагальні проблеми фінансової системи України

10 квітня 2023 року в Університеті митної справи та фінансів відбувся семінар на тему «Нагальні проблеми фінансової системи України». Захід проводив Регіональний центр інноваційного розвитку банківської системи України, Асоціація «Дніпровський Банківський Союз». У засіданні прийняли участь фахівці та керівники банків, аналітики фінансового та фондового ринку, викладачі та студенти університету.

Президент Асоціації «Дніпровський Банківський Союз» Косюга Володимир Володимирович зробив огляд стану банківської системи та чинників, які стримують її розвиток. Директор Регіонального центру інноваційного розвитку банківської системи України завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Заруцька Олена Павлівна представила огляд проблем сучасного стану банківської системи за результатами використання методу структурно-функціональних груп банків. 

Член Наглядової ради «Конкорд» Міняйло Валентин Францевич поділився думками про особливості підходів до монетарного регулювання в Україні. Важливі проблеми кредитування за державною програмою 5-7-9 охарактеризував Голова Правління «Радабанк» Грігель Андрій Валерійович.

Особливу зацікавленість слухачів викликали питання розвитку вітчизняного ринку капіталу та впровадження Закону України «Про віртуальні активи», про які розповідав аналітик, експерт фондового ринку Кошовий Олександр Георгійович.

На семінарі обговорено шляхи подальшої співпраці, консолідації зусиль і вжиття комплексу заходів, спрямованих на формування спільноти кваліфікованих фахівців у галузі банківської справи, страхування, фондового ринку та їх залучення до роботи у фінансовій системі України.