УЧАСТЬ УКРАЇНИ В МІЖНАРОДНИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ ТА ІНІЦІАТИВАХ

26 жовтня 2022 року студенти 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітньо-професійна програма «Країнознавство») приєднались до проєкту «Ти#День: Година історії» на запрошення партнерів з КЗПО «Центр  позашкільної освіти» Дніпропетровської обласної ради в особі Лариси Гричанівської.

Тема зустрічі – «Участь України в міжнародних організаціях та ініціативах».

У цьому році виповнилось 77 років із дня заснування Організації Об’єднаних Націй, яка була заснована 24 жовтня 1945 року на конференції в Сан-Франциско на підставі Хартії Об’єднаних Націй.

Спікерка розповіла про основні напрямки діяльності ООН та участь України у роботі сесії Генеральної Асамблеї  ООН.

Пані Лариса звернула увагу аудиторії на Всесвітню продовольчу програму ООН та важливе місце України в ній. Також було розглянуто особливості діяльності Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та основні напрямки співпраці нашої країни з ВООЗ; дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який виступає світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей; діяльність ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) та наголошено на об’єктах України, що занесені до Всесвітньої спадщини. Пані Лариса акцентувала увагу на діяльності Міжнародного агентства з атомної енергії  (МАГАТЕ), членом якого є Україна з 1957 року.

Доповідь викликала велику зацікавленість аудиторії, запитання та обговорення. Ми щиро дякуємо Ларисі Василівні за зустріч та виражаємо надію на подальшу співпрацю!