Міцна підтримка від Центру митних і акцизних досліджень Університету Чарльза Стерта (Австралія)

У складні та випробувальні для країни часи війни руку допомоги Університету простягають надійні партнери - Університет Чарльза Стерта (Австралія). Нещодавно на ім’я голови Вченої ради УМСФ, професора Віктора ЧЕНЦОВА надійшов лист підтримки від почесного доктора Університету, Президента Міжнародної мережі митних університетів (INCU), головного виконавчого директора Центру митних і акцизних досліджень (CCES), професора Університету Чарльза Стерта (Австралія) Девіда ВІДДОВСОНА. Пан Девід запропонував низку заходів щодо підтримки нашого Університету та надав інформацію про реалізовані ініціативи, серед яких:

- спонсорування заявки УМСФ на акредитацію навчальних курсів з боку Всесвітньої митної організації;

- спонсорування повного членства нашого Університету в Міжнародній мережі митних університетів (INCU);

- надання викладачам та студентам УМСФ доступу до навчальних матеріалів з митного права ЄС.

Перший крок до реалізації зазначених пропозицій підтримки був зроблений 17 березня 2023 р. під час зустрічі в Посольстві України в Канберрі пана Девіда ВІДДОВСОНА та Президента Університету Чарльза Стерта, професора Рене ЛЕОНА з послом України в Австралії та Новій Зеландії Василем МІРОШНИЧЕНКОМ.

Під час зустрічі професор ВІДДОВСОН заявив, що, враховуючи історичне рішення Європейської комісії щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС, CCES вважає, що надання УМСФ доступу до навчальних матеріалів з митного права ЄС може стати змістовною підтримкою. «Ми прагнемо підтримати УМСФ у його зусиллях щодо розробки митної політики та процедур для створення потенціалу Митної служби України, що, в свою чергу, сприятиме вступу України до ЄС», - зазначив професор ВІДДОВСОН, - «В такий спосіб ми сподіваємось допомогти Україні з майбутніми викликами».

Професор ЛЕОН відзначив: «Ми раді мати можливість забезпечити наших друзів та колег якісними освітніми ресурсами в той час, коли багато українців пережили переміщення та повне спустошення».

Пан посол України в Австралії та Новій Зеландії Васил МІРОШНИЧЕНКО привітав вказану ініціативу. «Я вітаю підтримку, надану Університетом Чарльза Стерта, Університету митної справи та фінансів. Подібні партнерства є неоціненними при відбудові нашої економіки та суспільства. Подібна допомога Україні значно підтримає нас у підготовці до майбутнього членства в ЄС».

 

Університет митної справи та фінансів висловлює вдячність пану Девіду та пану Леону за надану підтримку із сподіваннями на багаторічну плідну співпрацю!