ВПЛИВ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ НА ДОБРОБУТ ДЕРЖАВИ

У рамках тижня академічної доброчесності в УМСФ першокурсники, які навчаються за освітньою програмою "Митна справа" (спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"), поглибили свої знання у цьому напрямку.

Під час практичного семінару з дисципліни "Вступ до спеціальності" доцент кафедри публічного управління та митного адміністрування Разумей Г.Ю. акцентувала увагу на положеннях щодо недопущення академічної недоброчесності у Законі України "Про вищу освіту" та в університетських документах - "Кодекс честі та етики УМСФ", "Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин в УМСФ", "Положення про протидію плагіату в УМСФ", "Положення про Раду доброчесності УМСФ".

Саме заняття пройшло у формі перевернутого класу: напередодні студенти самостійно пройшли курс з академічної доброчесності на освітній онлайн-платформі BYM, а під час заняття дискутували про особливості та типи порушень академічної доброчесності, відповідальність за її вчинення.

Також були переглянуті відеороліки, що ілюструють наслідки порушення академічної доброчесності в академічному середовищі.

За результатами обговорення студенти прийшли до висновку, що порушення академічної доброчесності може мати довгострокові наслідки не лише для особи, яка його здійснює, але й для усього громадянського суспільства та розвитку держави.

До флешмобу з академічної доброчесності також долучилися і студенти старших курсів спеціальності "Публічне управління та адміністрування", пройшовши аналогічний курс і оновивши свої знання.