12 квітня в УМСФ відбулося засідання круглого столу «Розвиток культури академічної доброчесності та запобігання плагіату» за участі «UNICHEK Україна»

До онлайн засідання круглого столу долучилося близько ста учасників, серед яких і науково-педагогічні працівники, і здобувачі вищої освіти.

У вступному слові проректор з навчальної роботи, кандидат юридичних наук, доцент Євген Гармаш наголосив на необхідності дотримання норм та принципів академічної доброчесності для захисту прав науковця, розповів про сприяння  академічній доброчесності УМСФ.

Презентація менеджера по роботі з корпоративними клієнтами «UNICHEK Україна» Михайла Богдана «Як підготуватись до написання академічних робіт, та текстові модифікації в системі Unicheck» про можливості використання інструменту для перевірки роботи на плагіат. У доповіді наголосив на підтримці закладів освіти під час воєнного стану. Традиційно експерт нагадав про поняття «збіги, виключення та модифікації» при перевірці наукових робіт. Окремо у презентації було приділено увагу успішним крокам до написання оригінальної наукової роботи.

Керівниця навчально-наукового центру УМСФ, кандидат наук з державного управління Олена Марценюк згадала вимоги законодавства України та проаналізувала європейський досвід щодо запобігання академічній недоброчесності, наголосила на важливості вивчення успішного міжнародного досвіду підтримки принципів академічної доброчесності.

Вдячні усім спікерам та університетській спільноті за участь у заходах Тижня академічної доброчесності.

Засідання круглого столу Розвиток культури академічної доброчесності