КОЛИ ПОДАВАТИ ЗАЯВИ НА ВСТУП ДО ЗВО?

Якщо ви цього року плануєте вступати до закладів вищої освіти (ЗВО), то всі свої заяви до закладів освіти вам потрібно подавати через сайт ЄДЕБО.

Подати заяви на вступ на 1 курс можна з 19 до 31 липня 2024 року.

Скільки можна подавати заяв?

Можна подати до 5 заяв на бюджет та до 15 заяв загалом за всіма варіантами фінансування (на бюджет та контракт).

Як подати документи на вступ до ЗВО?

Для того, щоб подати заяву на вступ до ЗВО в системі подання заяв в електронній формі в ЄДЕБО, необхідно авторизуватися в кабінеті абітурієнта,

додати номер телефону та фото 3х4 (якщо це не зроблено раніше). Додайте сертифікати НМТ або ЗНО. Після цього можна переходити до подання заяв:

  1. Виберіть документ про освіту.
  2. Виберіть регіон та навчальний заклад.
  3. Вкажіть освітній ступінь, який хочете отримати.
  4. Виберіть форму навчання та спеціальність.
  • Після цього натисніть «Пошук», щоб переглянути конкурсні пропозиції. Позначте галочкою потрібну пропозицію та натисніть «Подати заяву».
  • Вкажіть Пріоритетність заяв на вступ від 1 до 5. При вступі тільки на контрактну форму навчання пріоритетність не потрібно вказувати.
  • Позначте галочкою, чи отримували Ви раніше освітній ступінь за бюджетні кошти.
  • Додайте сертифікати НМТ або ЗНО попередніх років, якщо вони потрібні для вступу на обрану спеціальність.
  • Натисніть «Внести текст мотиваційного листа».
  • Після цього натисніть «Подати заяву» і можна переходити до подання заяв до інших ВНЗ або інших спеціальностей.

Як написати мотиваційний лист?

Щоб написати мотиваційний лист, подивіться вимоги до них, які кожен заклад освіти прописує у своїх Правилах вступу. Ці вимоги допоможуть вам зорієнтуватися, що і як приймальна комісія буде оцінювати у вашому мотиваційному листі, відповідно, що вам потрібно написати.

Зазвичай мотиваційний лист має відповідати на питання: чому ви хочете вступити саме на цю спеціальність у цей навчальний заклад, які маєте плани та очікування щодо навчання, які ваші сильні та слабкі сторони, які ви маєте досягнення у навчанні та інших видах діяльності. Скільки подаєте заяв, стільки й маєте написати мотиваційних листів.